klik Nuffnang

Sunday, March 23, 2014

Home Sweet Home...



Assalammulaikum buat semua pengunjung dapurmamasya.
Apa khabar semua ? moga semua sihat walafiat. Lama blog tak update sejak balik Msia....dkt 4 bln....tkasih buat pengunjung dapurmamasya yg hantar emel dan komen diblog bertanya khabar , mama sekeluarga Alhamdullilah sihat...cuma masa utk berblog agak terhad bila dah balik Msia. Buat pengunjung yg bertanya pelbagai soalan ttg resepi di blog....maafkan mama sbb ada soalan yg mama tak sempat balas. Juga tak sempat nak melawat blog kwn2. Mcm2 hal nak diuruskan sejak balik dan mamapun dah mula masuk office sejak Dis lepas lagi,tak sempatpun nak bercuti pjg di Msia.Syakirah dan abg2 pula masih menyesuaikan diri dengan suasana sekolah baru dan abg sulong, Alhamdullilah dah mendaftar di MMU sesi Mac baru-baru ini.
Sejak balik juga....kami menerima kunjungan dari beberapa sahabat handai yg sama2 di Mesir dan juga sanak saudara.....seronok bila dpt bersua kembali. Utk entry pertama di Msia ni mama nak kongsi bbrapa gambar xtvt sejak kami balik Msia.


kontenapun dah sampai dlm bulan Jan lalu...2 lori brg...


sebah kotak..penuh ruang tamu sebenarnya.berat kotak2 kosong saja selepas brg2 dikeluarkan 450 kg, kena panggil lori utk ambil kotak kosong.wpun penat mengemas tp lega bila semua brg dah siap dikemas...tak tahan nengok kotak2.....susah nak cari brg.


sejak kami balik Msia, sanak-saudara dtg melawat kami....jadi bawa jalan2 sekitar Melaka sambil bawa anak2 jln2.....ni dkt perigi Hang Tuah


bawa ke Masjid Selat...Masjid ni mmg dibuka utk pelancong


Masjid Selat dibina di Pulau Melaka dan terletak di tepi Selat Melaka


Melaka River Cruise....menyusuri Sg Melaka....Perjalanan bot ini adalah sejauh 9 KM dan bermula dari Taman Rempah Ratus hingga ke Muara Sungai Melaka ( pergi dan balik ).


Tempoh perjalanan selama hampir 45 minit.....sepjg sg dpt melihat view sekitar Melaka dan lukisan2 mural di dinding2 bgn.


melepasi Kg Morten....kg traditional


juga pusing2 ke kampung Portugis.....


ni pula masa kami ke JB masa dkt CNY lalu, singgah di JPO.....


jln2 cuci mata saja kat sini...

kejap sj di JB...2 D 1 N...gambar tak terang guna hp.


bln lepas bawa anak2 ke I City masa famili gathering di Shah Alam


posing dg Mr Bean....


pic last....menu ringkas buat tetamu, tak sempat nak masak mcm2 spt masa di Cairo dulu.hanya dapat masakkan soto daging. Sate beli saja. tak baking apa2pun...oven masih bercuti pjg.dah mula kerja ni....masa di dapur terhad sgt.

Buat yg bertanya ttg jubah sabar ya.nanti mama update ttg promo jubah Egypt pula....byk jubah yg dah ready stok dg mama di Msia...jumpa lagi.

12 comments:

  1. welcome back (blogging la in specific) k.zila….heheh happy akak nak update gak citer @blog…. btw adusss byknye barang. jenuh la mengemas. nanti suatu masa saya pun gini gak la. huhu

    ReplyDelete
  2. Assalam Mamasya,
    welcome back home & blogging too..
    banyak barang2 tu ya..pasti makan masa juga nak punggah tukan..
    agak2 lepas ni ada lagi merantau kemana tak?..

    ReplyDelete
  3. welcomeback mama
    dah lama tak keudara kat dapur mama erk
    moga diberikan keceriaan selalu
    dan selamat menyambut cuti skolah jugak

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum mama....smga mama sklrga sihat hendaknya...Alhamdulillah mama dah slamat kembli ke msia...kita la plak kembali merantau duk tmpat org blik...rzki kami msih dibahrain....2 mnggu sudah maz ada selongkar dpur mama tau...amik rspi kue teow...kena la blajar menguli dan homemade2 sni smua plak...hehee...jazakillahukairan atas ilmu yg dikongsi ye mama....dpt la mkn char kue teow....

    ReplyDelete
  5. salam mamasya, takut tengok kotak2 tu adusss nak mengemas tu yg tak tahan tu, mau fengsan kena slow and steadylah, apa2 pun selamat kembali ke dunia blogging lama tak nampak mamasya, biasalah dah balik malaysia tentu banyak kerja nak di uruskan, lama2 ok lah tu kan..

    ReplyDelete
  6. salam mama.. alhamdulillah lama tak dengar khabar mamasya.. semoga sihat hendaknya .. biasalah mood berblog tak lama lagi datang lah.. tak sabar pulak nak tengok entry mama...

    ReplyDelete
  7. alohaiii lama takde citer citer mamasya..terindu rindu nekcik

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Mamasya,
    rindu nak ikuti perkembangan terbaru.... memang kalau berpindah semuanya nak diatur, nak dikemas...

    ReplyDelete
  9. Lama tak dgr cerita....harap semuanya ok & baik2 saje. Dah besar dah si abang tu dah kat MMU ye.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum MamaSya...Lama juga saya tak berblogwalking...Rindu kawan2 juga sebenarnya tapi kekangan masa tidak mengizinkan...Apa-apa pun semoga kita semua sama-sama masih mengintai antara satu sama lain tak kita di blog atau di FB...Semoga kita semua sihat-sihat selalu

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2