klik Nuffnang

Friday, October 10, 2014

Lamanya tak bersiaran.....rinduuuuu........



Assalammualaikum buat semua yg berkunjung ke dapurmamasya. moga semua sihat sejahtera selalu.
Lamanya mama tak bersiaran.......rindunya nak baca komen2 di blog....jln ke blog kwn2. tp sejak balik Msia, masa agak terhad untuk ngadap pc lama2.....wpun ada cerita dan gambar nak dikongsi tp simpan dulu.
Mama tengok wpun dah lama tak update blog tp masih ramai yg sudi jengok blog mamasya...hampir 1,000 pengunjung blog dlm sehari...lihat pageview dah cecah 5 juta lebih...tkasih semua bg sokongan pada blog mama.mama akn cuba update blog bila ada keluangan.


Selain rindu nak berblog....rindu juga dg makanan dan teringat suasana semasa di Cairo dulu....terutama nasi hadramaut...


tengok berkilat ayam posing atas nasi...terbayang kesedapannya....anak-anakpun cukup suka.


juga air cocktail yg mewah dgn buah2an segar...fresh sekali..


jus mangga...aser yg pekat tanpa campuran ais...hanya disejukkan dlm peti ais... nyaman....


fatir bread yg menjadi roti kegemaran abg Syazrin.biasa beli di supermarket..dah siap masak dan pack dlm plastik.

besar saiz rotinya. org Arab mkn cicah madu...kami anak beranak mkn cicah dg kuah kari.


Kebab ayam dalam french bread....abg no 1 paling suka dgn kebab ini...french breadnya lembut je.


kebab yg sedap penuh isi ayam dan terasa perapan kebabnya. 1 harga 14 LE/RM7 .


shawarma kebab juga sedappp....mama suka kebab ini,hampir setiap minggu order kebab.harga 12LE/RM6


suka kalau kebab baru beli...panas2...lembut je rotinya....


ni salah satu gerai kebab di Raas El Bar...tengok daging kebab ni....besar sungguh dg atas kebab dihias dg tomato dan capsikum. sapa tengok pasti terliur nak order...


thick burger kegemaran anak-anak.....


ada beberapa pilihan burger...sama mcm di Msia


bila musim panas....ada penjaja ais krim kon.


org menjaja pisang....muzzzz....berat sgt pisang kena tarik dari dpn..


juga pelbagai manisan Egypt.....Basbousa, Kunafa dan lain-lain....

itu saja utk entry kali ini....InsyaAllah jumpa lagi..

17 comments:

  1. Rinduuuuuuu mama juga! Yg pastinya masih demam rindu dengan kehidupan di cairo kan... apapun selamat kembali ke malaysia ter♥♥♥♥

    ReplyDelete
  2. besarnya rotii...selamat kembali ya mamasya..

    ReplyDelete
  3. Banyaknya kenangan di Cairo ye Mamasya... pasti semuanya jadi memori manis dalam hidup!

    ReplyDelete
  4. akak pun rindu mamasya, sesekali kenangan dtg best jugak tu mengimbau masa dulu yg indah dinegara orang

    ReplyDelete
  5. Slm rindu mamasya.. akk pun sama juga.. tak kemana2 tpi mmg dah merudum smgat utk berblog.. tak mcm dulu2.. apapun blog mamasya n geng2 blogger tetap jdi rujukan.. tq mamasya

    ReplyDelete
  6. Salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

    ReplyDelete
  7. kembali bersantai di blog kak...eheeee

    ReplyDelete
  8. rindunya dengan akak..teruskan berkongsi entri baru dengan kami semua ya..

    ReplyDelete
  9. Sedap2 & menarik sekali makanan Negara org ye. menyelerakan sungguh la dpt tgk aje ni

    ReplyDelete
  10. tetap menjadi pembaca setia blog mama.. ari2 mesti terjah

    ReplyDelete
  11. sejak akk blik msia dh x best..sbb blog akk sunyi jew..he hee kita mmg suka singgah blog akk.best..suka baca cerita akk brsama ank2 .

    ReplyDelete
  12. aii dah rindu kampong ke...sesekali kena lah terbang balik jengok jengok orang sana ye

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum mamasya..rindu sangat nak baca entry terbaru. semoga ada kelapangan masa untuk menulis selalu..

    ReplyDelete
  14. sedapnye makanan tu...bilalah dapat merase ye..singgah-singgah lah blok saye ye..www.umainiahazmi.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. hmmmm lezatnya.... bikin perut keroncongan liatnya..




















    Obat Tumor Herbal

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2