klik Nuffnang

Friday, May 20, 2011

Mencari rumah kediaman....



Antara rumah yg berkenan dihati, dapurnya cantik dan bersih....

Assalammualaikum semua. Masih bersiaran dari tkt 22 hotel apt...susahnya nak update blog sbb guna broadband yg asyik putus2 dan perlahan. Skrg ni kami tengah mencari rumah yg sesuai utk didiami selama kami berada di sini. Dah tengok byk rumah jugak...kena cari rumah yg elok sbb kalau tak puas hati nanti, kena tunggu habis kontrak barulah boleh pindah.Kontrak paling kurang 1 thn. Minggu ni akan decide rumah mana untuk dipilih sebelum kontena sampai hujung bulan ni.
Rumah yg kami cari ni dlm kws bandar sbb nak dkt dgn sekolah anak2 dan tempat kerja mr husben dan senang nak ikuti apa2 aktiviti di sini.
Oleh kerana kws bandar pilihan rumah yg ada adalah apartment, kalau nak rumah sesebuah kena keluar dari town dlm 45 min driving...jauhlah sikit. Wpun apartment ada pilihan nak apt satu level, 2 level(duplek), tp semlm apt kami tengok 3 level...bilik dan living area ada di setiap paras...boleh exercise dlm rumah turun naik tangga....tak payah senaman lain dah...
Kami memilih apartment satu lantai sahaja...lagipun slmt utk anak2 dr turun naik tangga dan fully furnished sbb tak angkutpun perabut dari M'sia.



Lagi dapur rumah yg dilihat....

Wpun skrg tinggal sementara di apt hotel, xtvt masak dah bermula slps 2 hari dok hotel tak daya nak tunggu brg2 sampai. Masak yg ringkas dan mudah aja ....kena mkn nasi jugak...makanan lain rasa tak puas. Lagipun hotel ni sediakan serba sikit pekakas dapur,cuma beli bahan utk masak dan dah ke pasar basahpun minggu lepas beli ikan dll yg serba segar sambil tengok suasana pasar di sini, ada jugak ambil gambar..nanti akan update.

Byk gambar2 yg ada sepjg kami di sini tp krn guna broadband yg cam siput...kejap2 disconnect....tak dptlah nak update citer selalu.Tunggulah bila dah duduk rumah nanti barulah senang nak bersiaran.
Nanti jumpa lagi....

11 comments:

  1. Cantik jugak dapur tu....nanti lagi bersemangat nak masak kan...!

    ReplyDelete
  2. Belum sempat jumpa mamasya di Melaka, dah berpindah ke Mesir pulak. Selamat merantaulah ye. Bestnya dapat merantau. Buat mama, itu semua hanya tinggal kenangan.

    Dapur yang putih tu cun la...

    ~MamaFaMi~

    ReplyDelete
  3. cantik la rumah2 kat sana selamat mengemas ye mama

    ReplyDelete
  4. Salam Mamasya,
    cantikla rumah tu, lepas ni besiaran dari dapur baru la pulak ya

    ReplyDelete
  5. cantiknya mamasya...boleh baring2 lagi kat dapo tu kalau letih memasak...he he he...lepas ni bersemangat la nak masak ye...=)

    ReplyDelete
  6. assalammualaikum kak, apa khabar? memang pening kan nak cari rumah tu...bab berkemas satu hal lak nanti..masa saya sampai kat sini dulu pun sama..ada yg berkenan dihati tapi jauh dan kos lak tinggi ...pastu semua kena cepat kalau tak dikebas org pula...tapi tgk dapur yg putih tu cantikla kak puas kalau dok kat dapur lama-lama pun kan.

    ReplyDelete
  7. Salam Mamasya, kalau dapur selesa dan cantik lagi seronok dok dapur. Saya menunnggu masakan2 timur tengah pulak ni...Semoga berjumpa rumah yg molek dan puas hati ye..

    ReplyDelete
  8. Salam Mamasya...waaah dua2 dapur pun cantiiikk...tp akak suka lg putih...cuma kalau jenis malas nak kemas2 sgt or x byk masa mcm akak nih..hehe..lebih baik amik yg brown la kan..wakakka *alasan.. hehe. Moga Mamasya seronok di rantau...xdan nak jumpa jgk dgan Mamasya...igt duk lama kat Melaka hari tu..huhuu

    ReplyDelete
  9. Salam Akak,
    cantiknye dapur yg putih tu... banyak juga nak kena mengemas nanti kontena sampai ye kak... apapun, sempat dulu berjalan2 kat sana.. seronoknye :)
    Ijan

    ReplyDelete
  10. Salam kunjungan... blog menarik, senang2 singgah la ke blog saya ;)

    http://www.zuwairiaiman.com

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2