klik Nuffnang

Monday, December 3, 2012

Lunch ALC di Tepian Sg Nil



Assalammualaikum buat semua....bersua kembali, moga sihat dah sejahtera semuanya.
Entry hari ni mama nak gambar2 semasa lunch di tepi Sg Nil pada minggu lepas bersama ALC (ASEAN Ladies Circle).Gambar cuti tepi Laut Merah belum sempat pilih lagi...byk gambar....sibuk sikit minggu ini kebetulan abg Syazrin pula demam dan batuk...mamapun tak da mood nak ngadap PC. Tapi alhamdullilah abg Syazrin dah makin sihat dan dah ke sekolah hari ni.

DSC_5818-1

Majlis Lunch ALC di Tepian Sg Nil ini pada minggu lepas.selain lunch majlis ini adalah juga utk majlis perpisahan buat Presiden ALC sekarang dan penyerahan tugas kepada Presiden ALC yang baru yg diadakan di Fusion Restaurants di tepi Sg Nil.

DSC_5801MM

Bergambar bersama-sama ahli yang hadir, wakil dari negara ASEAN termasuk isteri-isteri Duta.Ceria bila berkumpul begini bersama...dpt beramah mesra dg rakan dari Msia dan negara ASEAN.

Tak ada idea nak citer pjg2....jom jamu mata dg makanan yg dihidangkan.....

DSC_5809

starter....

DSC_5810

Sushi

DSC_5813-1

Udang dan kerabu bihun

DSC_5816

popia

Menu utama;

DSC_5824

Kung Pao Chicken yg dihidangkan panas2...

DSC_5828

nasi goreng

DSC_5829

daging blackpepper

DSC_5831

sweet and sour

DSC_5833

seafood masak blackpepper

DSC_5837

menu last dessert RVC dan cc

DSC_5841

RVC dari bakery La' Poire..

DSC_5870

RVC dan cc..yummm...

DSC_5873

sedang menikmati dessert

DSC_5878

suasana dalam restoren...cantik dan kemas

DSC_5877

kaunter restoren

DSC_5875

bergambar sebelum pulang...

DSC_5855
seating tepi Sg Nil....nice view..

DSC_5863

view Sg Nil dari restoren.

11 comments:

  1. Salam kak..selamat menjamu selera dan beramah mesra... ^__^

    ReplyDelete
  2. mama sedap2 nya menunya....nice view la mama :))

    ReplyDelete
  3. Starter tu pun dah buat TK terliur...
    Best..best..best..the place..the food..and beautiful ladies.. :)
    Mamasya yg mana satu ye??

    ReplyDelete
  4. Weee bestnya makan di hotel yang mewah, boleh rest2 tenangkan fikiran bersantai dgn family tercinta : )

    ReplyDelete
  5. Canteknya restoran tepi laut....nampak sedap2 semua masakan tu....paling mengancam yg kek baldu merah tu....

    ReplyDelete
  6. salam mama,
    bestnya klu zila mesti bz amik gambar jew h ehehe sbb cantik2 hidangan tue..pmandagan indah pulak tue:)

    ReplyDelete
  7. best nye gathring. Mknan bpun sedap2

    ReplyDelete
  8. menunya sedap2 belaka saya tengok...tambah pulak pemandangan yg cantik ditepian sungai Nil..

    ReplyDelete
  9. bestnyer kak..... alhamdulillah akak dapat menikmati keindahan sungai NIL

    ReplyDelete
  10. Assallamualaikum Mamasya..
    Lama lak rasanya Naz tak ke sini. Harap akak dan family sihat2 sejahtera ya.
    Kak, time ni kalaulah belum lagi ada teknologi photo cam skrg, agak2nya berapa banyak album yg akak akan bawa balik Malaysia nanti ye?hehehe..mau berkotak2 kan...hehehee.. Anyway, bertuahnya dapat menikmati pandangan di tempat2 seperti ini..

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2