klik Nuffnang

Thursday, November 14, 2013

Kenangan Manis Farewell atas kapal.... Nile cruise



Assalammulaikum. moga semua sehat sejahtera dan tkasih buat semua yg tinggalkan komen. Maaf jika ada komen mama belum buat kunjungan balas, masa begitu terhad skrg....sibuk packing brg.
Pada 3 Nov lepas, satu majlis farewell telah diadakan atas kapal untuk mama dan juga wife duta Thailand. Wife duta Thailand berpindah ke India pada bulan Nov ini juga. Majlis dianjurkan oleh ALC (ASEAN Ladies Circle).Ramai ahli dari negara ASEAN yg dapat hadir kali ini.Satu majlis yg cukup manis.... akan mama kenang selalu......cukup istimewa krn diadakan di atas kapal menyusuri Sungai Nil.
Tak nak bercerita panjang...jom tengok gambar menyusuri Sg Nil, sungai terpanjang di dunia, 6,853 km panjang yg merentasi bandar Cairo.View yg cukup menarik sepanjang Sungai Nil...


perlayaran menyusuri Sg Nil mengambil masa 2 jam


sebahgian yg hadir dari negara Msia, Brunei dan Indonesia...


ahli dari Indonesia


Isteri Duta negara ASEAN yg hadir, Brunei, Thailand, Singapore dan Indonesia. turut sama setiausaha ALC




view jambatan.....sayup kelihatan.


gambar bersama isteri Duta negara ASEAN.










sesi perkenalkan diri oleh ahli baru....










menikmati jamuan ringan...


cuacapun nyaman saja dg sesekali angin menyapa sbb dah mula masuk musim sejuk...


hotel Four Season dg view Sg Nil...


sepjg Sg Nil byk restoren...


ada juga kapal berlabuh...


lagi restoren tepi Sg Nil


view jambatan dan bangunan....menarik...


2 jam perjalanan tidak terasa....


last photo beramai2 sebelum pulang.....kenangan bersama ladies dari negara ASEAN


utk naik boat, kami kena masuk ikut kapal Monalisa, barulah jumpa bot.

8 comments:

  1. Wah bestnya naik cruise, tak panas ke mama dok kat roof top tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lina
      Tak panas atas roof sbb skrg dah masuk musim sejuk....nyaman dg angin bertiup...

      Delete
  2. Mesti x blh lupa saat nie hingga akhir hayat..pic cantik2

    ReplyDelete
  3. dah ber farewell .... mesti sedih :-(

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2