klik Nuffnang

Friday, November 5, 2010

Jln-jln tengok show house



2 storey Semi detached

Assalammualaikum semua...tentu ramai yg bercuti jln2 makan angin..balik kg skrg semperna cuti Deepavali...kpd yg bercuti....slmt bercuti semua!

Kali ni nak kongsi xtvt jalan-jalan tengok show house... ni xtvt bulan lepas...tp baru sempat update. Bukan nak beli rumah baru....saja cuci mata...tengok rumah cantik.
Show house ni tak jauhpun dari rumah...selalu lalu dok tengok lori keluar masuk...bila pergi tengok....dah byk rumah siap. Kat taman ni, selain showhouse 2 storey Semi detached ni ada lagi showhouse lain spt rumah teres,2 storey terrace,Semi detached cluster..tp yg lain dah tutup sbb dah sold out.

Jom tengok gambar dlm rumah, hiasan dalaman moden.. boleh jadi idea hias rumah...



living room and dining area..dibahagikan dgn partition



living room



entrance



dining area...tema putih..sebelah dgn sliding door



anak2pun ikut sama tengok rumah..



famili area di 2nd floor





bilik ke 5 dijadikan ruang rehat sekali dg master bedroom



dressing table master bedroom



Master bedroom..tema hitam , putih dan coklat muda



bilik no 3..



bilik no 3..tema hitam , putih dan coklat muda



bedroom no 2..tema pink..


sweet sgtttt utk anak pompuan..suka tengok



bilik di ground floor sebelah dapur



Dapur tema merah putih



dapur serba putih gini..kena rajin ngelap..rajin nyental..

4 comments:

  1. salam zilah, nak beli rumah ka? dari luar rumah ni mengingatkan kaler umah humaidi, hehehehe feel nye laa

    ReplyDelete
  2. thx mamasya...bg idea.
    suka tgk dapur gabungan kaler merah camtu...tapi jenuh juga nak jaga tu ...

    ReplyDelete
  3. rasanya ni area durian tunggal melaka ek? mcm pernah kulihat...

    jom share idea ni kat sini

    http://susunatursioca.blogspot.com/2013/04/sticky-post-giveaway-istimewa-mei-jom.html

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2