klik Nuffnang

Monday, August 6, 2012

Berbuka Puasa Ditepian Sg Nil



Assalammualaikum buat semua pengunjung...
Hari rabu lepas kami menerima jemputan berbuka puasa dari sebuah agensi pelancongan di sini utk berbuka puasa di Sea Horse Restoren, dimana tahun lepaspun kami bersama rakan2 Msia turut dijemput berbuka di sini.Restoren Sea Horse terletak ditebing Sg Nil....gambar diatas diambil sebelum berbuka.


Sebaik tiba di restoren, kami sekeluarga terus diminta utk ditemuramah oleh pengacara dari sebuah station TV. Tergamam juga sbb tak plan....antara soalannya ttg perasaan menyambut Ramadan dan Aidilfitri di Egypt.Hanya sempat ambil satu gambar saja selepas ditemuramah....gambar Syakirah dg pengacara tv berkenaan...dibelakang adalah Sg Nil.
updated rakaman ni telah disiarkan disalah satu saluran TV Egypt sebelum waktu berbuka ptg semlm, staf husben yg tengok...kami terlepas sbb tak tahu waktu siarannya...rugi tak dpt tengok...


Abg Syazrin...tunggu waktu berbuka.


Syakirah, abg Syamil dan Syakim.dari tempat duduk boleh nampak Sg Nil...belah pagar putih tu air Sg Nil...


view dari restoren....dpt lihat kapal 3 tkt yg membawa penumpang berbuka puasa sambil belayar di Sg Nil..


utk menu berbuka mama tak ambil gambar sbb menu sama yg tahun lepas, jadi copy paste je gambar thn lepas iaitu ada grill chicken, kebab dan nasi campur bihun.Setiap seorg dah disiapkan hidangan.



utk starterpun samaa.....ada salad, roti Arab, buah2an jeruk,cheese,yg putih tu tahina buat cicah roti dan dlm mangkuk kuah sayur bersos...nipun copy gambar thn lepas.



dessertpun sama...buah2an dan manisan

Syakirah dan abg Syafiq


dah lepas berbuka....

suasana dlm restoren selepas berbuka

lagi gambar dlm restoren....ada acara cabutan no bertuah.rezki kami dpt juga hadiah.

bersama kwn2.....Syakirah girl sorang yg menyelit di situ.


sebelum balik sempat ambil gambar org tgh bakar roti arab....fresh utk dihidangkan dlm restoren.

10 comments:

  1. Salam Mama..
    wahh meriah jugak ya, siap dpt jemputan lagi. sedapnya tgk roti arab tu. dpt mkn panas2 pulak tu :)

    ReplyDelete
  2. selamat petang, jap lg ktorg berbuka he he
    bestnya menikmati juadah lazat2 ditepian pantai
    sedap2 pulak tu

    ReplyDelete
  3. wahhh akak...
    class gitew makan atas air! heee..

    ReplyDelete
  4. Wow..best nya buka puasa di kapal.:-)

    ReplyDelete
  5. Salam rindu Mamasya & Syakirah.... wah best nya bbuka di tepi sungai.... ALong geram tengok roti arab tu - kembung2.

    ReplyDelete
  6. Asslm mamasya... wahhh best nye suasana berbuka ditepian sungai Nil... juadah yg disediakan semua hebat2...

    ReplyDelete
  7. Bestnya mama sya.mesti sronok menikmatii angin sepoi2 sambil tgu azan.foto shuntek!

    ReplyDelete
  8. Paling best dpt keluar tv tuuuuuu....sygnya mama tak rakam. Cuba tnya mereka yg ada rakam, nnti mama share kt blog tau.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2