klik Nuffnang

Tuesday, August 28, 2012

Kisah Raya Aidilfitri 1433



Assalammualaikum buat semua....moga sihat sejahtera dan ceria
Bersua kembali di 10 Syawal......baru sempat update blog dg kisah raya. Bukan sibuk sbb beraya sakan tp sibuk dg xtvt lain juga...itu yg blog bercuti pjg. Terus dgn cerita raya...


Suasana pagi raya 6.15 pg di dpn rumah - org Arab dah balik rumah selesai solat sunat Aidilfitri.Di masjid sini solat sunat Aidilfitri awal iaitu selepas solat subuh..


di masjid kanak2 dpt hadiah belon.biasa lepas solat mrk balik rehat di rumah masing-masing sbb ramai yg berjaga spjg malam hingga ke solat subuh dan sembahyang raya.


kami solat sunat bersama2 rakyat Msia di Dewan Msia....mula dlm pukul 8 pg.


tak ramai yg berkumpul di pagi raya thn ini berbanding thn lepas sbb ramai yg balik bercuti.


selesai solat sunat....di ruang solat wanita


bersalam-salaman sesama...


lepas solat menjamu selera dgn hidangan raya....


sate, lontong, soto, nasi impit & sate, lemang dan rendang dan set nasi minyak.


di meja utama;menu yg sama.


kanak2 mkn bersama....menu sate jadi kesukaan


ceria dapat berkumpul begini di pagi raya...


suasana di dewan makan....


lagi gambar suasana di dewan makan


Syakirah dgn kawan-kawan


lagi Syakirah dgn kawan-kawan

last gambar sebelum balik....Piramid & Menara berkembar Petronas.
jumpa lagi..dgn citer raya yg lain....

11 comments:

  1. Salam lebaran. Itulah ye lain tempat lain cara sambutan. Makin comel syakirah tu ye...dah panjang rambut dia...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum, mamasya kenal tak lelaki yg pakai baju purple, berkopiah putih.. dlm pict yg ke 5.. klu x salah tu ustz muhaimin ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummusalam Azira.ya itu Ust Muhaimin...kenal ke?

      Delete
    2. kenal, kwn husband zira... x sangka pulak..

      Delete
  3. meriah tu mama:)syakirah chumill pakai baju kurung..selamat hari raya maaf zahir n batin..

    ReplyDelete
  4. Salam Aidilfitri Ziela...

    Meriah juga raya kat sana... mcm2 hidangan yg ada..
    alalaa.... comelnyer Syakirah berbaju kurung... rambut dia pun dah panjang.. mesti tak pernah potong kan? sama mcm alin ayahnya tak bagi potong rambut.. dah panjang juga hampir nak sampai ke pinggang dah...

    ReplyDelete
  5. Meriahnya suasana... kuranglah rasa hiba berjauhan dengan keluarga ye .. suka tengok kumpulan anak-anak duduk sopan menjamu selera!

    ReplyDelete
  6. salam lebaran buat mamasya n family, meriah jugak raya kat sana kan...at least dapat la hilangkan rindu pd family yg jauh...

    ReplyDelete
  7. Meriahnya beray di perantauan

    ReplyDelete
  8. Salam Mama,
    meriahnya raya kat sana.. kat sini tak ada Malaysia hall. tp ada masjid yg didirikan oleh rakyat Msia kat sini. kiranya kalau nak rasa suasana solat raya kat Msia boleh pegi solat kat masjid tu lah :)

    ReplyDelete
  9. Salam Mamasya,

    Ni 1st time umieyna tgk blog ni. Search google nak cari resepi masakan untuk berbuka puasa tetiba terjumpa blog mamasya...sekali pandang macam pernah tengok kanak-kanak perempuan ni..2 kali pandang baru perasan kita pernah jumpa tahun lepas di rumah mamasya. Masa tu umieyna sedang pregnant...suka sangat blog ni coz cara masakan dipermudahkan...memang pakarlah mamasya ni dalam bab masakan....

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2