klik Nuffnang

Monday, March 25, 2013

Sarapan Roti Canai di Morocco




Assalammualaikum buat semua.....slmt bercuti buat pengunjung dan rakan2 yg bercuti bersama keluarga sempena cuti sek ini.
Spt yg diceritakan dalam entry lalu....pada 14 Mac lepas....mama travel ke Morocco, ikut mrhusben ada urusan di sana.Perjalanan mengambil masa 6 jam, direct flight ke Casablanca dg Egypair. Dari airport perjalanan terus ke bandar Casablanca, dlm 30 min perjalanan.pusing2... di Casablanca dan meneruskan perjalanan ke Rabat. Gambar dan cerita di Casablanca akan menyusul nanti....di mana gambar2 utk entry Morocco ini mama sekalikan gambar yg terkini diambil dg gambar2 yg sebelum ni masa mrhusben pergi dulu.
Di Morocco kami bermalam di Rabat iaitu ibu negara Morocco yg terletak dlm 1 jam lebih perjalanan dg kereta dari Casablanca. Utk entry kali mama kongsikan dulu....sarapan pagi di sana.apa yg menariknya.....



Sarapan pagi roti canai cicah madu......tak sangka dpt mkn roti canai di Morocco, cuma kalau ada kuah kari....sambal tumis ke barulah laju cicah dg roti canai.


tukang buat roti canai....


setiap meja akan dihidangkan dg pilihan biskut dan boleh request teh Morocco yg dihidangkan dalam teko kecil warna silver itu.


utk sarapan....juga dihidang dg pelbagai biskut...biskut ni, tak selera pula pagi2 nak mkn biskut...kalau buat minum ptg sedaplah ngunyah.


utk sarapan pilihan tak byk...selain roti canai...hanya hidangan ringan yg ada spt roti,telur, biskut, creal & buah.tak boleh nak banding sarapan kat Msia yg sedap dan mcm2 ada...


dgn staff hotel sebelum ke acara seterusnya...


hiasan di lobby tangga hotel


lobi hotel...didinding dihias dg tile berwarna dan ukiran batu yg menarik


dpn hotel....yg terletak setentang dg station tram..


station tram..


station tram dpn hotel...

zoom tram station dr bilik hotel..


view dpn hotel...bandar Rabat..


ni pula airport Casablanca yg kecil saja..


lagi view airport...


sepjg perjalanan dr airport ke town.....menarik viewnya dg hijauan dan bunga menguning dan lembu yg makan rumput.


view spjg perjalanan rumah, tanaman dan bunga2...


menghijau & menguning...cantik...



sepjg jalan di Morooco dpt lihat kws yg hijau...damai sekali....
jumpa lagi next entry....

6 comments:

  1. sarapan ngn sekut gitu mna nak kenyang kan kak :)

    ReplyDelete
  2. mmg cantik pemandangan yg menguning tu...

    ReplyDelete
  3. macam2 hidangan ada ye kak..tinggal pilih je..

    ReplyDelete
  4. Bestnya.... kalau dpt fridge magnet nu sure best.... :)

    ReplyDelete
  5. assalam Mamasya
    ke Morocco best tu kan
    view pun cantik2

    ReplyDelete
  6. lawa topeng ultragirl mama.. pinjam boley? hihihihi..... dulu ms duk kat jorden sgt jakun bila dpt roti canai pisang... ari2 g beli mcm tak jemu! sedap plak tuh.. hehe

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2