klik Nuffnang

Monday, April 15, 2013

Jus Cocktail...fresh...nyamannya




Assalammmualaikum buat semua, moga semua sihat dan ceria.
Dah selamat tiba jumaat malam yg baru lalu.....perjalanan yg dirancang Alhamdullilah berjalan dg lancar, nanti akan kongsi cerita....nak kena pilih gambar dulu...byk gambar yg diambil . Dan utk entry hari ni nak kongsi kisah beberapa minggu lepas....on the way balik dr jln2, kami sekeluarga singgah minum air cocktail & aiskrim di kedai jus buah/aser.


Di sini mmg femes dg jus buah yg fresh...asli tanpa campuran.tengok buah2an yg bergantungan dpn kedai.....dr jauh dah mengamit pelanggan utk singgah minum. macam2 buah ada.....pilih nak minum air jus apa.


Kedai jus biasanya tak sediakan kerusi..kalau ada pun tak byk, kena minum sambil berdiri. termasuklah kedai yg kami singgah ni.tp yg bagusnya tak payah turun dr kereta utk minum, buka tingkap..lambai je....nanti pekerja kedai (pakai baju oren itu) akan dtg ambil order dan bawa minuman.....minum dlm kereta saja.


kami order jus cocktail dgn topping aiskrim.penuh buah2nya...nyaman terasa.apatah skrg cuaca dah mulai panas. jusnya pekat dan asli tak dicampur dg ais dan gula.....disejukkan dlm peti ais.


selain jus buah2 ada juga aiskrim....

suka Syakirah dpt mkn aiskrim,dah habis musim sejuk barulah dpt mkn aiskrim.


nak rasa tak.....


jus yg pekat dg lapisan bawah jus mangga, yg putih tu tak pasti campuran buah apa...yg atas strawberry, dilapisi dg buah2 dan topping aiskrim....sedap!


abg2 semua mkn aiskrim...maklumlah dah bbrapa bulan sejak musim sejuk tak mkn aiskrim.


geram nengok buah2 segar bergantungan dan diletakkan dlm kotak....buah2an ni tak jual hanya utk jus.


yg ni kedai air buah juga tp tak byk buah.....


mesin perah air limau.....limau dimasukkan sebiji2....


kat kedai jus ini kami order jus cocktail juga....


ni pula gerai buah2an.....mcm2 buah ada dijual.buah2an yg dijual biasa ikut musim.nak masuk musim panas baru ada tembikai dan anggur juga mangga.


suka tengok buah2an disusun begini dlm kotak.nampak kemas dan senang nak pilih.


sapa pernah tengok buah ini....buah nona..tp mama belum pernah makan.


lagi kedai buah.....
**************************************************************************************
Award yg cute dari Nasya....tkasih Nasya hadiahkan best blog award ini.

16 comments:

  1. Salam Mamasya...

    Wah sedap sedap
    tapi awat ukuran fizikal buah dalam cawan besau2..
    Kat sini depa siap potong comei2 sekali masuk mulut gitu..

    ReplyDelete
  2. salam mamasya ...
    mmg suka minum fresh juices kat sini... mcma2 ada. yg paling suka avocado!

    ReplyDelete
  3. perghhh...berderet buah2..mesti rambang mata nk memilih

    ReplyDelete
  4. wah mamasya teruja tengok buah2 tu ramai sngt lah buat tu hahaha fresh2 lagi tu kalau dekat2 mmg dah hangkut sekapai dah tu, dan minuman yg diaorang sediakan tu sedap nampak tu..

    ReplyDelete
  5. sedapnya....! mmpu tgk je ni....:-)

    ReplyDelete
  6. Gilersss la mamasya!! Mewah gile cocktail tu...gomok2 semua.....bilalah saya mampu nk ke sana....

    ReplyDelete
  7. sedapnya kak.. terliur terus tengok ni..
    mmg kaya dengan buah2an kat situ ye.. seronok makan time cuaca yang panas2 kan.. sejuk je tekak.. secara tak langsung buah2an sebagai khasiat dan vitamin..

    ReplyDelete
  8. Maksiii ni namanya bukan minum tapi makan buah...x payah makan nasi dah lepas ni kan

    ReplyDelete
  9. salam kak.
    wah!!!mewah berlambak2 jus cocktail dia. kalau pregnant ni sure meleleh air liur anak tgk N3 akak harini.huhu

    ReplyDelete
  10. meriah tgk buah2 han yg ada..pengalas tekak..sedap pekena ni..kat sini pun panas terik

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.. urusan perjalanan dipermudahkan. Wow! Bukan saja buah yang ditayang, minum buah ni ye Mamasya... best!!!!

    ReplyDelete
  12. Assalam mamasya,
    tengok tu sampai penuh satu glass cocktail tu..sampai macam tak muat dah..heheh tapikan kita punya kecur tengok tu memnag tak dapat diabayangkan..rasa macam nak pergi aje tau..seronok tengok anak2 semua enjoy aje ..huhu..:)

    ReplyDelete
  13. Kecur iur tengok buah2an n jus buah tu..

    ReplyDelete
  14. Salam Mama
    Sedapnya jus cocktail tu.. sampai 'melimpah' dengan buah tu hehe.. sgt menarik.. buat umi terliur lah
    Buah nona tu lama tak makan.. dulu2 selalu jumpa kalau jalan2 dalam kampung :)

    ReplyDelete
  15. Salam Mamasya....waahh tengok jer jus cocktail camni teringat pulak masa kat Mekah hari tuh....hari2 duk bantai smoothie buah campur2 camni laaa....asal blk je dr masjid singgah beli...hahaha, ingat pak Arab tu pun dah kenal muka akak...tp plg best manggo puree dia...alahaaaii

    ReplyDelete
  16. wahhh bestnyer cocktail tu penuh dengan eskrem n buah....xder kerusi meja yer kat sana...kang kot ader yg bawak balik gelas tuu..hehhee

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2