klik Nuffnang

Friday, June 21, 2013

Happy 4th Bday Syakirah Cayang!



Assalammualaikum buat semua
Hari ni 20 Jun....genap 4 thn usia puteri mama.....doa mama dan abah, agar Syakirah sentiasa sihat ceria dan membesar jadi anak yg soleh dan berjaya....Aminnn.
Syakirah Aeda....wpun anak bongsu tp kdg2 kami memanggil Syakirah dg panggilan kak Eda...rasa sesuai pula panggilan nama itu dg Syakirah dan diapun suka bahasakan diri dia kak Eda. Panggil kak Eda sbb nama Syakirah kami simpan sebelum kelahiran abg yg sulong lagi tp tiada rezki masa itu hinggalah selepas 4 orang abg Syakirah lahir....barulah ke 5 seorg puteri....Syakirah Aeda diberi nama. Mungkin sbb mama & mrhusben selalu panggil dia kakak....Syakirah wpun bongsu tak manja sgt.
Berbeza panggilan dgn abg no 4 dulu...Syazrin, panggilan manja sejak lahir kami padanya ialah baby sampailah Syazrin umur 4 thn iaitu sehingga Syakirah lahir barulah tukar panggilan dari baby ke abg.


Mungkin kerana panggilan kak Eda juga...kdg2 Syakirah berlagak seorang 'kakak' kpd abg-abgnya. selalunya....bila mlm sebelum tidur, dia akn pergi tutup lampu bilik abgnya dan suruh abg2 tidur. Setiap mlm juga Syakirah bacakan doa tidur utk abg no 4 (abg no 4 sebelum tidur nak ada org baca doa tidur bersama2 dgnya) . Dan selalu suruh abg2 dia mkn...kalau tak nak mkn mulalah dia membebel....dah mcm mama pula..hi....hi...dan melapor pada mama abg mana yg belum mandi... abg mana yg buat salah.Syakirah juga wpun adik suka nyakat abg no 3 & 4. dan yg biasa ngalah dgnya abg no 4....akn dtg ngadu pada mama Syakirah buat dia. Satu lagi Syakirah suka betul tengok citer P.Ramlee......ulang2 tengok sampai boleh hafal beberapa dialog....mama pula yg bosan bila citer sama.
itu saja citer ttg Syakirah...juga catatan utk Syakirah baca bila dia besar nanti. jom tengok gambar2 Syakirah sejak lahir...


usia sehari....21.6.2009...bam..bam pipi...iras anak Jepun...lahir 4.2 kg tanpa sebarang masalah. dilahirkan di Raja Isteri Pengiran Anak Saleha Hospital (RIPAS) , Brunei Darusalam .Rekod baby lahir paling besar hari itu.


usia 1 minggu...tp rupa dah mcm baby 3-4 bulan


umur 1 bulan...pipipun dah surut....tak tembam lagi


usia 6 bulan...bulan terakhir di Brunei Darussalam sebelum pulang ke Msia


9 bulan ketika bercuti Langkawi.


Syakirah sejak kecil lagi suka kerja di dapur....terutama part menumbuk...sama naik dia nak menumbuk.


1 thn 4 bln.....di Msia..rambut dah boleh buat tocang...posing ala2 anak dara sunti gitu.


bday ke 2 thn sambut di Cairo. Mama buatkan kek princess.


bday ke 3 thn mama buatkan kek Dora spt yg Syakirah minta


bday ke 4...Syakirah dah minta kek bday tp tak ckp nak kek apa.....sabar ya Syakirah...mama masih cari idea nak buat kek apa.....

20 comments:

  1. Happy birthdy tuk syakirah yg comel.

    ReplyDelete
  2. Hepi besday buat si comel syakirah..memang dari baby lagi dah comey sangat dak kecik ni..Semoga berjaya di dunia dan akhirat dan menjadi anak yg soleh..amin.

    Mamasya, part menumbuk tuh maisarah pun sama gak, asal bunyi lesung jer, mesti lari masuk dapur.Dia pun nk menumbuk sama hehe

    ReplyDelete
  3. As salam mamasya,
    Hepy besday buat gegirl syakirah....moga membesar menjadi puteri yg solehah....:-)

    ReplyDelete
  4. comel nya syakirah syang..kemain dia dgn batu lesungnya mamasya..geram plak zila tgk..hepy birthday sayang..jd anak yg solehah..dgr ckp mama tau..

    ReplyDelete
  5. salam mamasya..

    Happy birthday to Syakirah..semoga menjadi anak yang baik, pintar, rajin dan solehah..amin.

    ReplyDelete
  6. Salam Mamasya lama saya tak jalan jalan letak komen,,,line kat rumah slow bila gambar loading buat saya jadi malas sikit.
    Apapun saya nak ucapkan selamat harijadi ke 4 buat Syakirah moga jadi anak yang solehah .Amin

    ReplyDelete
  7. Salam mamasha...cepat masa berlalukan.minggu lepas ,pun kak ros sambut hari jadi little laling..teringat masa mula2 mengandungkan dia. riuh satu kampung sebab anak kak ros yang no 1 dah umur 17 dan yang ke 2 dah 16 tahun . tup..tup nak beranak lagi..pengsan!!! sekarang dah pun 8 tahun umur dia..seronok pula macam ada toy kat ruma..hahaha.hay Bday syakira yang comel!

    ReplyDelete
  8. happy 4th birthday utk Syakirah, rupanya Syakirah lahir kat Brunei lah ya,sayang kita tak jumpa kat sini Mamasya, hanya sempat jumpa di lama maya saja, smoga Syakirah menjadi anak solehah dan berbakti pada ibubapa dan abang2 nya stay cute je Syakirah ni..

    ReplyDelete
  9. Hepi birthday syakirah!!! Wah dah besar dia...tak lama lagi dah boleh buat kek sendiri ;)

    ReplyDelete
  10. Happy birthday to the sweetest girl, Shakirah
    gambar waktu baby tu monnnntelnya..ee geram tengok kalau dekat waktu tu habis dah auntie gigit2..heheh
    lunyai kang pipi shakira auntie kerjakan..hehe
    sekejap aje dah 4 tahun, begitu jugalah aunti berblog pun dah 4 tahun,
    dulu tengok shakira baby aje ah sekarang dah besar tak lama lagi anak dara la ya....hehe..:)

    ReplyDelete
  11. Masyallahhh.. 4.2kg.. besar sangat tuu.. semoga tumbuh sebagai anak yang sihat dan solehah..

    makin besar makin kecut jadinya ye.. heee

    ReplyDelete
  12. Assalam
    happy birthday girl comel
    4 thn sudah, mkn cantik ank dara mama ni,
    semoga jd ank solehah ye
    special kek mama nanti

    ReplyDelete
  13. Assalam
    happy birthday girl comel
    4 thn sudah, mkn cantik ank dara mama ni,
    semoga jd ank solehah ye
    special kek mama nanti

    ReplyDelete
  14. 4tahun laa...happy birthday syakirah....cute...comel...mudah2an membesar jadi anak yang soleh...dan cemerlang...
    Mama wat kek apa tuk si comel ni...

    ReplyDelete
  15. Happy birthday kak eda chomey.. Auntie doakan semoga jadi anak yg solehah, berjaya dunia akhirat dan dilindungi Allah sentiasa..

    Juga happy birthday buat mama dia, Mamasya.. Bestnyer dekat dekat jer dua banak yer.. Moga sentiasa mendapat keberkatanNYA my dear.. :)

    ReplyDelete
  16. Nampak macam anak darlah Kak Eda...memang tembam betul masa lahirnya tu Mamasya!
    Paling suka tengok Kak Eda menumbuk...tumbuk apa tu. cili padi ke?

    ReplyDelete
  17. comel dah besar anak dara nan seorang ni...bongsu ke....carikan lah kawan dara jugak...mmg da sesuai jadik kakak eda tu...Happy birthday ye syakirah yg cute...Tempat abg2 bermanja la pulak syakirah ni ye...tolong baca doa tidur lagi...cute betul...jangan sakat abang2 eh....

    ReplyDelete
  18. Hppy blted bthdy..ucp kt sini plk..akk mkn besar sykirh mkn kurus ilg pipi gebu tu..he hee.msa kecik cm ank jepun kn...merah jew..

    ReplyDelete
  19. hppy belated besday Shakirah..pandai bgaya si kecik ni..ade aje aksinya tu..

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2