klik Nuffnang

Wednesday, February 1, 2012

Apam strawberry vs buah strawberry



Assalammualaikum semua
1-2 hari ni sibuk sikit...adalah xtvt memasak utk jamuan tp taklah byk sgt antaranya buat apam polkadot.Dah buat apam polkadot tu teringin pula nak buat apam strawberry...maklumlah skrg di sini musim buah strawberry...apampun nak buat versi strawberry juga.



Sebelum sampai sini tak terbayang yg di sinipun ada byk buah strawberry sbb hanya bayangkan gurun pasir yg panas tp rupa2nya ada byk buah strawberry segar bila musim sejuk spt skrg.



cukup murah buah strawberry skrg,1 pek 500gm baru 5 LE (RM2.50) saja...sekg RM5..murah sgt. tp abg2 tak suka mkn...hanya Syakirah yg suka mkn



resepinya sama dgn apam polkadot...cuma design je beza. tak letak intipun sbb apam dah manis...lagipun nak cepat siap....



apam strawberry ni buat tak bykpun....cukuplah seorg seketuiii...



Apam strawberry vs buah strawberry

14 comments:

  1. a'ah kak.Samalah di Qatar ni,berlambak lambak buah strawberry sekarang.Murah2 pulak tu.Memanjang ada special offer sampai jemu pulak nak makan.Comel betul apam..sayang nak makan

    ReplyDelete
  2. walllaaa...kat msia kena gi supa yg besar baru dapat makan stoberi gini,tupun tak segar dan besar cam ziela tayang,,,hishhhh...kalau dekat mau makan bebanyak..
    idea baik gakkan buat apam gitu...

    ReplyDelete
  3. Salam Mamasya

    this is really beautiful la Ma!Jgn kata budak2 jer teruja, I pun sama arr :)

    ReplyDelete
  4. Assallamualaikum kak..
    Wahhh..banyaknya strawberry... bestnya kalau dapat makan cicah coklat cair..nyum..nyum..
    Cantik apam strawberry akak.. Sungguh seni..

    ReplyDelete
  5. as-salam
    npk sungguh menyelerakan Apam strawberry tu..cantik sekali..

    ReplyDelete
  6. sanggat comel..beshnyeeee strawberi murah giler...

    ReplyDelete
  7. Salam Ziela...

    comelnyer apam strawbery!
    Apam ni kan.. bila dah mula buat seronok sgt bermain dgn batternya tu.. hehe.. cuma nak mulakan tu je yg malas.. since dah start buat.. syok habis.. baru ni ratna buat kat kg utk majlis yassin... suka betul tgk kejadiannya..

    ReplyDelete
  8. comel sangat apam strawberry nie..

    ReplyDelete
  9. huwaa murahnye stoberi..segar bugar lak tu..jeles2..hihi...cantiik apam tu mamasya...blh amik order ni :)

    maceh eh mama atas ucapan tahniah tu.. teruskan berblog, mana tau esok lusa giliran mamasya pulak.. :)

    ReplyDelete
  10. comelnye apam ....sedap lak tu ada buah strawbery murah2 ..mesti kalu sy pun borong byk ni he he

    ReplyDelete
  11. comelnye apam stoberi! yg ni nani tak pnah buat lagi.heheh

    ReplyDelete
  12. cute apam nya, cantik sekali. btw salam kenal dari Melly.. ;)

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2