klik Nuffnang

Monday, February 6, 2012

Morning Coffee depan Sg Nil



Assalammualaikum buat pengunjung semua.
Hari ni nak kongsi entry yg berlaku 20 Oktober 2011...beberapa bulan lepas iaitu Morning Coffee PERWAKILAN dan Majlis perpisahan buat Ida yg pulang ke Msia, masukkan dlm blog sbg kenang-kenangan salah satu xtvt mama bersama kwn2 Msia di sini. Morning coffee diadakan di Lot 33 Abou Feda Street, Zamalek (Grizzly Restaurant)....betul2 depan Sg Nil.



Tempat morning coffee ni mama dg kawan yg survey....cari seminggu sebelumnya.Kalau tepi sg Nil mmg byk restoren tp kebanyakkannya buka waktu lunch hingga larut mlm sedangkan program ni dirancang mula 10 pg. Akhirnya salah sebuah restoren cadangkan kami ke Lot 33 Abou Feda Street.



Dlm kws Lot 33 Abou Feda Street ada beberapa buah restoren lagi... tp pilih restoren Grizzly Restaurant sbb yg paling awal buka... utk sarapan pagi hingga ke mlm dan terletak betul depan Sg Nil. Dan restoren ni juga nampak menarik,kemas dan ceria dgn kerusi merah. Menu utamanya pula western food dan Asian food.



Restoren yg terletak di tepi Sg Nil biasanya ada caj tambahan sbb terletak di lokasi yg menarik/tumpuan ramai terutama ptg hingga mlm. Nanti akan kongsi sebuah lagi restoren yg kami pergi survey yg juga terletak depan Sg Nil. Masa bulan oktober,cuaca tak sejuk mcm skrg, jadi nyaman je dok diluar gini tp kalau skrg dlm cuaca sejuk mmg tak tahanlah kalau lama2.

Gambar-gambar sekitar Morning Coffee



Acara dimulai dgn ucapan oleh Pengerusi PERWAKILAN











sesi penyampaian hadiah kenang-kenangan

Menu yg dipesan



menu pertama muffin. ada juga mushroom soup tp lupa ambil gambar



air lemon strawberry



sotong,chicken boxing dll cicah sos



salad



ni mama punya...



ada kwn yg order bihun


desssert



sesi menjamu selera..



sembang dan makan...



bergambar beramai-ramai untuk kenangan...

9 comments:

  1. hey Mamasya..syok nyerr minum coffe depan Sg nil.. ;)

    ReplyDelete
  2. salam mamasya...bestnya bekpes sambil tgk pemandangan Sg Nil....cantikkkkk

    ReplyDelete
  3. Bestnya makan2 tepi sungai..With lovely sight and good food.
    Kalau sejuk, minum coffe panas-panas..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Zila,

    Salam maulidur rasul buat mamasya sekeluarga...bagaimana
    sambutannya disana ya??

    Wah auntie Nur bykan tengah menghirup secawan kopi disebelah
    Syazrin dan Syakirah nie....haha...berangan sekejap...hehe.

    ReplyDelete
  5. Assalam mamasya,
    waduh seronok bebenor kita tengok tau..
    dapat minum kopi ditepian sg nile ..aduh macam rasa dah kat situ aje bila tengok gamabr2 mamasya ni..oh nanti nak pulang ke msia for the holidays ya..
    have a safe journey ya mama..

    ReplyDelete
  6. salam mama...
    wah bestnya hirup kopi sambil tgk pmdgn indah tepi sungai paling glemer..hehehe

    ReplyDelete
  7. Nampak mcm meriah je @Cairo ni ye mama compare tu saudi. my sis ibarat org tahanan dlm rumah je gayanya @saudi tu. eeei xsanggup ros.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2