klik Nuffnang

Saturday, January 19, 2013

JJCM di awal tahun



Assalammualaikum dan slmt berhari minggu semua..
Biasa entry di hari minggu ni, mama tak da resepi masakan....citer lain tp masih kisah makanan iaitu JJCM. JJCM ni masa awal minggu pertama yg lalu.....taklah jauh sgt pergi tempat makan....dkt dg rumah tp baru kali ni berpeluang bawa sekeluarga...termasuk biktin kami. Nak bawa anak2 ke sini sbb restoren ni ada mini playground.....


dgn deconya konsep new year dg hiasan salji tiruan diluar tingkap restoren dan dpn restoren....kapas2 di letak di pokok dan restoren nipun cantik...kemas & bersih.


entrance restoren....posing dg motor harley davidson


ada mini playground


diluar tingkap dihias dg salji tiruan..


my little princess.....senyum sokmo bila minta posing...


menunya byk menu western tp mama tak byk order sbb semua masih kenyang dan setiap plate besar saiznya, anak2 kongsi...itupun tak habis...tapau bawa balik..


mushroom soup.ada dihidangkan starter roti2 kering...lupa nak ambil gambar.


menunggu order yg lain sampai...mcm2 aksi pula hero2 mama ni.


jus mango dan air choc..


2 grill chicken & sos mushroom + pasta carbonara


yg nipun grill chicken + pasta carbonara


set nasi dg ayam grill


set nasi dg ayam daging grill


meat lasagna


abg Syazrin dan abg Syakim


dah selesai mkn...


posing sebelum balik.depan restorenpun dihias dg kapas juga....jarang hujan di sini, itu yg boleh hias dg kapas.

14 comments:

  1. assalam
    wah seronok nampak tu anak2 makan bersama-sama kat luar,kalu anak2 sy inilah yg ditunggu he he
    menu2 pun sedap2 belaka

    ReplyDelete
  2. salam mamasya, bestnya kan jenjalan, akak ni dok wonder cemana lah rupa mamasya ni mesti cute mute macam anak2 dia jugak kan heee, hari tu dlm topeng dok imagine jugak tapi tatak mari lah rupa mamasya hahaa, aduh lupa nak komen sal makanan tu semua nya mantoppp maklum makan restoren kan mesti lah hebat2

    ReplyDelete
  3. waaaa seronoknya makan2 luar..restoren unik n masakan nampak sedap sangatt..

    ReplyDelete
  4. Salam mama...
    rindu la....lm x BW ke sini...cantik sgt tmptnya....presentation mknnnya pun mmg mantop + best!!!

    ReplyDelete
  5. Bestnya jjcm akak....terliur tgk meat lasagna tu.....sdap smstinya....:-)

    ReplyDelete
  6. Tq for sharing dear.. Nice view, delicious food.. yummeyyyhh.. :P

    ReplyDelete
  7. Salam Mama,
    wah nampak cantiklah restoran tu siap dgn hiasan 'salji' dan ada motor lagi. Menunya pun nampak sedap2 belaka. Mesti sukalah hero2 dan budak comel tu.. pandainya dia posing. mesti ramai nak buat menantu nih :)

    ReplyDelete
  8. Wahhh best mama..sykirh klu bsb pise mmg pndai kn..ank akk smua cute2kn..heppy msg2 dpt mkn kt luar kn..smunya buat zila kecur kak .klu dpt cmne ari2 leh gmuk kn..perghhh kecur..

    ReplyDelete
  9. restoran yg unik...makananpun macam best2 jer...glurpppp...telan ayaQ liur...;)

    ReplyDelete
  10. cantiknye restoren ni.makanan pun gerenti sedap tu.

    ReplyDelete
  11. Sama juga dengan kak Nooriah. Saya pun wondering juga. Anyway, cantiknya Syakirah pakai baju tu. Nampak macam anak dara sunti dah...

    ReplyDelete
  12. nampak sedap sgt tu ..... mcm2 ader haaaa... mesti syokk kann...JJCM...portion dier pun nampak besar2 haaa...

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2