klik Nuffnang

Friday, July 26, 2013

Kami Masih Di Sini



Assalammualaikum buat semua
Seminggu mama tak update blog....bagi laluan kpd entry promo jubah dan juga ada beberapa hal lain yg membuatkan tak update blog.
Spt yg mama pernah bgtau sebelum ni yg mama akn sibuk packing....balik for good hujung bulan Julai ni dan dlm tempoh seminggu ini kami menunggu confirmation samada akn balik dan dpt beraya di Msia atau masih di sini. Dan kalau ikut perancangan asal, kami dah sepatutnya terbang pulang ke Msia kelmarin...dan hari ni dah jejak kaki di bumi Msia tp kita hanya mampu merancang , kuasa Allah penentu segalanya dan perancangan Allah mungkin terbaik sebenarnya buat kita........semua ada hikmahnya. Dan keputusannya kami masih di sini.....tidak jadi pulang for good. Khidmat mrhusben masih diperlukan di sini lagi....tambah dlm situasi skrg. Jadi akn beraya di bumi Anbiya ni buat kali ke 3 dan kali ke 6 beraya di perantauan dlm tempoh 7 thn sejak tahun 2007 , hanya sekali thn 2010 kami beraya di Msia.


Walau dimanapun beraya.....yg penting mama dpt beraya bersama suami dan anak2 tersayang.Namun bonda tersayang...sanak sanak saudara di kg tetap dirindui...sentiasa dlm ingatan.InsyaAllah panjang umur kita bersua nanti.


akan berada di bumi Mesir ni till Nov.sementara diberi peluang masih ada disini akn cuba kutip sebyk mana pengalaman yg ada....agar bila pulang ke Msia nanti,byk kenangan dan pengalaman manis yg dibawa bersama.


dan nanti mama akn kongsi masakan dari dapurmamasya lagi.....tak byk resepi baru sbb sebelum ni tak da mood nak masak sbb dah ingat nak balik. juga seminggu ini mood nak meronda ke blog kwn2pun merundum sbb memikirkan samada jadi balik atau tidak....fikirkan ttg nak mula packing balik dll. ini dah tahu keputusannya....baru ada mood semula nak jln ke blog kwn2.


dan yg paling mama miss raya nanti....ketupat palas mak.


juga kalau bulan puasa bubur lambuk Ganu MIL yg sedap.nak buat sendiri daun2 tak da kat sini.


juga miss tak dpt mkn sare....

juga nasi dagang Ganu balut dg daun pisang....sedapnya.


Itu saja coretan kali ni, sekadar nak maklumkah perkembangan terbaru ini. jumpa lagi next entry....Salam Ramadan...Salam mesra dari mamasya dan Syakirah.

7 comments:

  1. Assalam mamasya
    Kita merancang Allah tentukan
    Sabar ye insyaallah thn dpn raya kat Malaysia
    Betul tu yg penting ank Dan suami bersama tidak penting dimana beraya

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum mama ,kita merancang tuhan menentukan ,nanti kalu balik malaysia saya belanja mama makan bubur lambuk terengganu heheeh

    ReplyDelete
  3. Kesian Mama n family, tp takpe.....selagi diperlukan, berkhidmatlah sebaiknya.
    Bukan mama je rindu, kakpb pun rindu pelbagai mknn smnjung. Nasi dagang trengganu mmg terbest bg kakpb:-)

    ReplyDelete
  4. Salam mamasya..iyalh kita hanya merancang..Allah yg mnentuknya...bsyukurlah kerana masih bersama suami dan anak anak..insyaallah semuga Allah berikn ganjaran atas stiap ujian...insyaallah

    ReplyDelete
  5. Salam mamasya.... kita hanya mampu merancang hanya Allah yg akan menentukan... semoga nanti mamasya bahagia diperantauan.... cantik jubah mamasya

    ReplyDelete
  6. Salam mamasya.... kita hanya mampu merancang hanya Allah yg akan menentukan... semoga nanti mamasya bahagia diperantauan.... cantik jubah mamasya

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadan. Semoga diberi kekuatan tempuhi ini semua. Insan yg terpilih saja mampu harungi ni semua. Nanti share cerita raya, biskut raya, juadah raya ye...jgn sedih ye. Yg penting ada hb & anak2...Jubah pun cantik tu...

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2