klik Nuffnang

Tuesday, July 9, 2013

Kek Birthday Syakirah & Mama



Salam Ramadan dan selamat berpuasa buat semua .Kami di Egyptpun mula puasa esok/Rabu serentak dg Msia.Mama mohon maaf jika ada salah silap...terkasar bicara menyinggug hati selama ini. Sama-sama kita menjalani bulan Ramadan yg mulia ini dg banyakkan amalan yg baik. Dan kemelut yg berlaku di sini segera tamat dan kesejahteraan rakyatnya kembali semula apatah lagi di bulan Ramadan ini.

Semalam.....setelah hampir 3 minggu berlalu bday Syakirah pada 20 Jun lalu, barulah kek bdaynya mama buatkan. Maafkan mama Syakirah sbb lambat buat...sampai Syakirah tanya bday Eda tak da apa-apa....mcm2 alasan lambat. bukan mama tak nak buat....tp bertangguh hari ke hari...dah nak puasa baru nak buat kek bday Syakirah.


Syakirah....happy sgt dapat kek bday. Syakirah cakap thn ni dia tak nak nangis sambut bdaynya . thn lepas dia nangis bila nak tiup lilin.tak tahu napa tapi rasanya dia terharu sbb kek yg diidamkannya itu kek Dora mama buatkan juga akhirnya . sbb dia ingat dah tak jadi buat bila mama asyik bertangguh.


Utk bday ke 4 thn ni...Syakirah tak minta kek yg khas utknya janji dapat kek bday. jadi mama buatkan kek bentuk love dg dihiasi bunga2 kecil dan pacakkan patung princess. Abg Syazrin cakap kek ni macam kek kahwin sbb bentuk love...pandai2 je abg ni...


yg sebenarnya dah lama teringin nak deco kek bentuk love tp belum berpeluang. kek bday utk abg2 tak sesuai kek bentuk begini, tunggu bday Syakirah baru buat. kebetulan bday Syakirah dan mama tarikh berdekatan, kongsi sekali kek bday ini tp mama tanya dulu Syakirah boleh tak mama kongsi kek bday dg Syakirah...boleh mama.....jimat...buat sebiji utk 2 org...mama & syakirah sambut sama2.


Nasib baik Syakirah tak merajuk bila mama lambat buatkan kek birthday utknya.


senang hati kek bday Syakirah dpt juga buat wpun lambat dan dapat mengembirakan puteri tersayang.


Syakirah tiup lilin bday ke 4....bday terakhir sambut di sini.


juga kek bday terkhir utk anak2 thn ini...selesai sudah 5 org buah hati mama sambut bday. tunggu thn depan pula di Msia.

14 comments:

  1. salamRamadhan mamasya
    selmt berpuasa ye, mohon maaf andai ada tersalah kata ye
    wahhh cantiknya kek ank dan mama ni
    sweet pink tema DOra idaman puteri
    happy tgk puteri comel tersenyum gembira

    ReplyDelete
  2. selamat menyambut ramadhan mamasya...
    sweet je kek dia...comey besday girl...pnjang rambut dia...:)

    ReplyDelete
  3. nasib anak2 kita samalah zila.. kek birthday dpt mesti lewat dari tarikh sebenar.. nasib anak2 dah faham benar nasib dorang.. hehe... yg penting ada juga tanda ingat dr kita kan...

    hp belated bday buat syakirah & mamanya juga...

    tak sangka dah nak blk m'sia semula.. kejap je kan masa berlalu..

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan dari kami disini

    ReplyDelete
  5. Selamat berpuasa kak..cantik kek tuan puteri tu..:-)

    ReplyDelete
  6. cute syakirah tersenyum riang dapat kek ye. Selamat berpuasa...mohon ampun maaf atas segala salah silap...semoga berjumpa lagi...balik raya ke?

    ReplyDelete
  7. salam mamasya ..selamat berpuasa buat mamasya n family ..lama tak singgah kat sini.. harap semuanya sihat :)

    ReplyDelete
  8. Memang cantik Ziela. Pandai Syakirah possing. Akak suka semua gambar2 tu. Hantar kat akak semuanya tu boleh tak?. Eh ziela dh nk balik menetap Malaysia?? Bila tu? Mula puasa ni ke???

    ReplyDelete
  9. Memang cantik Ziela. Pandai Syakirah possing. Akak suka semua gambar2 tu. Hantar kat akak semuanya tu boleh tak?. Eh ziela dh nk balik menetap Malaysia?? Bila tu? Mula puasa ni ke???

    ReplyDelete
  10. salam kak..

    cantiknya kek love princess tu.mesti syakirah hepi kan dapat kek tu..happy 4th bday to syakirah n mamasya jugak..

    ReplyDelete
  11. slmt mjalani ibadah puasa buat mamasya skeluarga!!! cuci mata tgk menu kt cni...puasa ni belek2 resepi kt cni jap...:)

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum Kak

    Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa buat akak sekeluarga..

    Hepi Birthday Syakirah & Akak juga..semoga sentiasa diberi keberkatan olehNya...nyum nyum nyum sedapnya kek dan cantik jugaaaaaa

    ReplyDelete
  13. HAPPY BIRTHDAY Syakirah sekali lagi dari auntieRoz and Liana. Dah wish kat fb tapi saja nak tinggalkan kenangan di sini juga selepas tengok Syakirah yg sangat comel berposing dgn kek bday yg amat cantik dari mama dia tu.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2