klik Nuffnang

Monday, November 21, 2011

Samb kisah Nasi Beriani Utk Mesyuarat ADWA



Assalammualaikum semua......
Bersua kembali diminggu ke 3 pada bulan Nov 2011, moga semua sihat ceria dan berbahgia. Kami sekeluarga Alhamdullilah sejahtera di sini...cuma Syakirah selsema sikit...mamanya pula batuk dan selsema semula....baru sembuh kena balik...mungkin sbb cuaca sejuk skrg. Semlm, Ahad...di sini hari bekerja tp kws apt kami tak sibuk sgt mcm biasa sbb ada pejabat dan kedai yg tutup...sekolah keb sinipun tutup.Manakala sek anak2 buka mcm biasa. Ini sbb berlaku tunjuk perasaan pada Jumaat dan Sabtu di sekitar Tahrir Square Cairo....berita lanjut boleh baca di sini . Di Tahrir Square ini hampir setiap hari Jumaat berlaku tunjuk perasaan, untuk keselamatan org ramai mmg dinasihatkan tidak pergi ke situ. Makluman tentang Panduan Keselamatan rakyat Msia di Cairo boleh klik sini.
Berbalik kepada entry hari ni......sambungan entry Nasi Beriani Utk Mesyuarat ADWA (ASIAN DIPLOMATS’ WIVES ASSOCIATION) yg berlangsung pada 20 September 2011 di rumah kediaman TYT Duta Besar Msia. ADWA merupakan sebuah pertubuhan sukarela yang turut disertai oleh PERWAKILAN Malaysia termasuk 17 Kedutaan Asia yg berada di Cairo.



Sebelum mesyuarat bermula, ada tayangan video tentang Malaysia....mempromosikan Msia kepada para tetamu.



Selesai acara...jamuan makan tengah hari oleh ahli2 ADWA



Ahli2 bergambar bersama Y.Bhg Datin Zaharah, isteri Duta Msia yg juga Pengerusi PERWAKILAN Cairo



Selain itu ada jualan barang-barang dari Msia.....kebanyakan brg kraftangan



Pelbagai lauk semua dimasak sendiri oleh ahli PERWAKILAN Msia...lauk ayam kari, ayam beriani dan daging kurma mkn dgn nasi putih dan nasi beriani



dan kuih-muih juga dibuat sendiri oleh ahli PERWAKILAN Msia



kecuali sate...sate ni sama dgn sate di Majlis Sambutan Hari Kebangsaan ke 54 yg diterbangkan dari Msia iaitu Sate Hj Samuri.



sate ,roti jala & sayur campur



lagi gambar roti jala, sayur campur dan acar



rainbow puding yg mama buat, manakala kuih lapis kwn yg sediakan.

Dah habis gambar makanan....kongsi gambar2 ladies PERWAKILAN Msia yg sama-sama membantu menjayakan acara ini.....



Ladies PERWAKILAN ......selain memasak ....turut sama memperagakan pakaian traditional utk para tetamu pada hari tersebut....







senyum ceria bila majlis selesai dgn jayanya........

7 comments:

  1. seronok betul mcm2 aktiviti kat sana kan! best selalu join aktiviti embassy nih. :D
    *cantik baju tradional tu. ;)

    ReplyDelete
  2. assalam mama, wah byknya juadah spesel..menu Mesia suma tuh..baguskan ada aktiviti camni..cantik pakaian tradisional Mesia.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum mamasya...
    seronoknya tgk aktiviti mcm nie mamasya... tgk menu2 kat atas tu semuanya menyelerakan n sedap...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum...
    kak.. ramainya tetamu.. banyak lak tu juadah.. tengok buah2an dah selonggok.. satay bercucuk2.. nyum nyum.. sedapnya.......

    ReplyDelete
  5. aslmkum mamasya.. aktif berpersatuan... tentu byk ilmu dan pengalaman yg dpt dikongsi dlm kalangan ahli yer.. tambah lagi kawan2...

    ReplyDelete
  6. Salam Mama..Wahhh meriahnya...

    Jauh nya sate tu diterbangkan...Satey hj samuri dah sampai ke obersea.....

    ReplyDelete
  7. bestnyer kat sana kak....meriah kan kat sini tak ada la persatuan Asian Ladies sebab ASEAN tak ramai sgt. teringat masa nieza kat Dhaka dulu memang bestla..aktif betul sampai tak duduk umah pula..:)

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2