klik Nuffnang

Saturday, September 1, 2012

Juadah 2 Syawal



Assalammualaikum buat semua dan slmt berhujung minggu....moga semua ceria.
Pasti hujung minggu ni ramai yg sibuk mengunjungi rumah terbuka sahabat handai dan sedara mara. Kami disinipun sama...masih suasana beraya bersama sahabat handai Msia. Sementara nak keluar beraya sekejap lagi dikongsikan juadah hari raya ke 2 tp bukan open housepun...hanya utk beberapa tetamu. masak serba sikit yg dihidangkan bersama ayam percik iaitu.....


Nasi kerabu and the gang


Ayam percik & kepak ayam karamel


mee kuah & laksa penang




ketupat segera dan serunding


choc kek, biskut raya, trifles puding & air minuman- jus tembikai & bandung


utk raya pertama buat juga kek choc sbg pot luck semasa majlis hari raya beramai di Dewan Msia.

11 comments:

  1. Salam Mama..
    ni menu open house kat rumah mama ke? waaa banyaknya makanan sedap2.. tabiklah dgn mama sbb boleh masak byk2 mcm ni. :)

    ReplyDelete
  2. salam mamasya...banyak nya juadah open-house hehe

    ReplyDelete
  3. Jeles sungguh le tengok macam menu kat dapur mamasya ni

    ReplyDelete
  4. Aslmkm Mamasya. Tabik spring kat Mamasya.... mmg hebat2 menu tu!

    ReplyDelete
  5. Assallamualaikkum mamasya..

    Happy hari raya.. Amboi banyaknya juadah.. Masa Naz tinggal di perth dulu, time raya adalah waktu berat badan naik mendadak...heheheee.. Mana taknya.. Semua org buat open house cam ni ler hidangannya.. Banyak sangat..Semua nak dirasa..hihihiii..

    ReplyDelete
  6. ni mmg dh mcm open house dh Mamasya...terliur ngn nasi kerabu tuh...triffles puding yg membuatkan ku kecur airliur....adda ni peberet puding tau..

    ReplyDelete
  7. hebatnya... cara mamasya menghidangkan juadah raya mengalahkan hotel 5 star...siap ada bunga2an tu...aduh... FnF lak style guna pinggan pakai buang pastu tayang kat blog... ha3x

    ReplyDelete
  8. wah...macam2 akak masak..menyelerakan..

    ReplyDelete
  9. menggugat iman... sabar jelah.. hee...
    masa raya pertama tu dpt gak mkn nasi kerabu masa gi raya... tp taklah selengkap hidangan ziela tu.. kalau dpt nasi kerabu mcm tu.. aduhhh... mesti lagi terangkat! hee...

    ReplyDelete
  10. woww...semua akak buat tu...hebattt sgt hebat...telan air liur nengok juadah tu..adehhhhtang nasi kerabu tu yg x tahanzzz....hebat mamasya ni....cayalah..

    ReplyDelete
  11. Sedap...nk masak gini jgk lah

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2