klik Nuffnang

Friday, May 3, 2013

Jualan Jubah



Assalammualaikum buat semua
Entry sebelum ni mama combinekan kisah tempahan nasi lemak special dgn jualan jubah.dah mcm entry nasi lemak campur pula...byk gambar dan cerita. Jadi mama asingkan entry jualan jubah. Tkasih buat kwn2 yg tinggalkan komen di entry sebelum ni.
Utk entry ni, mula2 mama nak ucapkan t.kasih juga buat semua yg telah order jubah dg mama dan terutamanya yg repeat order. Tkasih byk2 juga yg hantar emel pada mama bgtau suka dpt jubah yg diterima, suka mama baca.
antara komennya...nice, sweet, sejuk n cantik , sgt cantik...suka sgt.Tq semua bg komen yg baik.
Ada yg request jubah2 baru...sabar ya. Mama tak sempat lagi nak cari stok jubah baru utk promo dlm blog, hanya beberapa helai jubah hitam yg ready stok di Msia spt dibawah utk dijual.



Jubah utk diorder...ketiga2 jubah di atas yg warna pink, merah bata muda dan putih adalah design sama dg A tp berbeza warna. Semua jubah A,B, C till K dibuat dari kain satin cotton. Ada saiz M (16 inc), L (17 inci), XL (18 inc) dgn pilihan warna biru, pink, hijau muda,putih & coklat utk setiap design.Harga RM150 + RM8 utk pos.
Jubah cantik sulam penuh ini mama dah jual sejak awal April lagi, cuma tak sempat promo di blog tp dah ada yg order dg mama dan ada juga yg dah dapatpun jubah ini.nak order, sila emel mamasya.
- Sold to Rosni . kod D (pink)saiz L .
- Sold to Arni. kod ungu saiz L .


Antara jubah yg telah diorder juga, jubah cotton sulaman pokok dg sulaman di dada,bawah jubah & blkg bawah jubah, cotton sulam dg hiasan batu (spt kod B).yg dlm gambar ni semua org punya...order pada bulan April.


Jubah cotton A,C,D,E & CH; sulaman bunga2 di dada,bawah jubah & blkg bawah jubah. Jubah B,CF & CG cotton sulam dg hiasan batu.Jubah2 ini ada pilihan warna spt di atas, juga warna biru,coklat, hijau, pink,merah & ungu. Ada dari saiz S(bahu 14-15 inc), M(16 inc), L(17 inci), XL(18 in).boleh order.
Jubah A,C,D,E & CH(sulaman bunga) RM85 + RM5pos = RM90.
Jubah B,CG & CF, harga RM95+ RM5pos =RM100


juga jubah hitam saiz M(Bahu 16 inci) & L (bahu 17 inci) utk design A dan S (bahu 15 inci) utk B.tanpa selendang.harga saiz L RM130 + RM8 = RM138. harga saiz M & S ; RM125 + RM5 = RM130. berminat boleh order dulu.


model jubah mama..nak pakaikan kecik lagi...doklah posing kat dpn itu.


Jubah CD umbrella dg hiasan silver di dada & tangan, juga hiasan kain chiffon saiz XL (bahu 18 inci).jubah dari kain crepe.ada simple selendang , ready stok di Msia.dada 23 inci, pjg tangan 23 & labuh 57 inci.kain chiffon dihias ditangan dan dpn jubah..hanya ada 1 helai saja. berminat oleh emel mama.harga jubah RM150 + RM8 utk pos = RM158. SOLD TO FIZA.



Jubah CB saiz XL juga dah ready stok di Msia. Jubah hitam 2 piecess ala2 rerama dg hiasan warna silver dilengan, tangan dan dpn jubah.tangan kain chiffon 2 lapis.jubah dari kain crepe. ada simple selendang.lebar dada 24 inci, pjg tangan 24 inci, punggung 26 inci,labuh 57 inci.harga jubah RM150 + RM8 utk pos = RM158-SOLD


Jubah CE yg simple tp menarik paten umbrella ini juga ready stok di Msia.jubah dari kain crepe. Saiz L (bahu 17 inci)..lebar dada - 22 inci, labuh tgn - 19 inci (tiada butang tgn),labuh baju - 57 inci. harga jubah RM150 + RM8 utk pos = RM158.SOLD TO K.UMMI


Jubah CC hitam dg tangan lebar . warna gold. dijubah silap tulis saiz XL tp saiz sebenar L (bahu 17 inci.jubah dari kain crepe. ada simple selendang.labuh 57 inci. ukuran lebar dada 23 inci.punggung lebar 26 inci,labuh lengan 23 inch.harga jubah RM145 sekali dg pos. SOLD


Jubah CB Saiz XL (bahu 18 inci). detail ukuran jubah akn bgtau nanti. di depan dada itu adalah kain selendang sulam dan bukan sulam pada jubah. harga jubah RM150 + RM8 utk pos = RM158.juga ready stok di Msia.SOLD TO K.RUHANI. design CB boleh repeat order.(baru perasan silap letak kod CB juga,jubah ni CB gambar last/jubah sulam ada selendang dpn)

Utk jubah yg perlu diorder dulu, kalau nak cepat tak dptlah sbb mama belum dpt tarikh penghantaran utk yg akn dtg. Manakala sesiapa yg berminat dg jubah CE & CD cepat2 emel mama sbb hanya ada 1 helai saja setiap jubah dan tiada repeat order utk paten ni. Berminat boleh emel mama. mamasya70@gmail.com

22 comments:

  1. Salam Mama, kakpb tak pernah pakai jubah melainkan ketika umrah dulu. Rasa mcm makin pendek kakpb ni bila berjubah:)
    Cantik2 jubah Mama, mcm nak order utk mertua je. Kalau silap size boleh tukar tak?

    ReplyDelete
  2. Salam mama, memang cantik jubah tu... :)

    ReplyDelete
  3. Salam mama, berkenanlah dgn jubah G dan CB yang bawah sekali (dgn gambar selendang tu) saiz XL. kalau pos ke perth brp, mama?

    ReplyDelete
  4. Assalam Mama, akak berkenan jubah pattern CE tu laaa...sama pattern mcm beli kat Mekah gitu...potongan kembang payung ke bawah, selesa sgt.... Nak book ni... Labuh berapa inci eh..bahu 17 inci tu rasa ok dah dgn akak... Apa2 PM akak kat FB yea...

    ReplyDelete
  5. Salam perkenalan mamasya..

    cantik2 jubah tu..nampak cantik dengan coraknya yang unik..

    ReplyDelete
  6. Salam mama,
    kalau nak order yang x ada tanda huruf langsung tu macam mana..yang warna pink sebelah jubah tanda A. Kedudukan gambar ke dua dari atas warna pink (sebelah patung ada rambut yang dipegang oleh seseorang).hehe..paham tak saya explain? saiz L..ada tak?

    ReplyDelete
  7. Salam Umi
    jubah pink yg org pegang itukan, sebelah jubah putih. sebenarnya jubah pink, putih dan merah bata muda itu semua sama design dgn A. ada saiz L(bahu 17) kalau berminat.

    ReplyDelete
  8. assalam Mamasya
    cantik2 jubahnya

    ReplyDelete
  9. Tgu lpd brsalin nk jgk oder satu ..semua cantik..

    ReplyDelete
  10. Salam mama,
    umi minat yg pink tu...nnt email umi kat siti_khairiah@jkr.gov.my ya...saiz L...

    ReplyDelete
  11. wahh...jubah CD tu mmg cantik la pd sy. Yg beli haritu pun lum sempat alter lagi...labuh sikit. Sedap la nampak nasi lemak special tu....mesti makan mmg rasa nasi lemak...

    ReplyDelete
  12. salam, nak tanya jubah CD boleh order lg ke? intan shah alam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Intan
      Jubah CD hanya ada 1 itu sj. tp kalau ada design yg lebih kurang sama akn promo di blog nanti. tq

      Delete
  13. w'salam, akak kalau ada mcm ni lg saya booking tau...risau telepas pandang,melepas saya :) tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Intan...utk order emel mamasya70@gmail.com. tq.

      Delete
  14. Salam kak Sy marini ada lagi x Judah CB ,princess cut tu saiz XL .corak lain ASalkan cut lebih kurang

    ReplyDelete
  15. Replies
    1. Salam Marini
      kalau jubah CB yg tangan rerama itu ada stok warna gold di kedai kalau berminat. tp jubah ni bukan princess cut dg potongan A shape.tp kalau berminat emel mamasya. tq.

      Delete
  16. salam...dh htr emel.bila ada order baru. canik2 jubah kt cni

    ReplyDelete
  17. Salam..jubah Tu ad jual LG ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam...jubbah dlm entry ni dah sold.
      jubbah yg masih ada boleh tengok sini http://dapur-mamasya.blogspot.com/search/label/Jubah

      Delete

Klik Nuffnang2