klik Nuffnang

Saturday, May 25, 2013

Happy Belated B'day My Boys- Red Velvet Book B'day Cake




Assalammualaikum buat semua & slmt berhujung minggu dan cuti sekolah

Happy belated bday buat Syakim, Syafiq dan Syazrin...! Dah sebulan berlalu baru mama dpt buat kek dan entry untuk tiga org hero mama yg sambut bday April yg lepas. Nasib baik hero-hero mama tak merajuk...hanya Syafiq asyik bertanya bila nak buat kek bday...nanti.. nanti.Akhirnya baru semalam buat. Alasan lambat....sbbnya lately ni malas betul nak baking dan tak da idea nak buat kek apa. Mulanya ingat nak beli saja kek bday...dah beberapa kali survey kek tp mcm tak puas hati pula rasanya tak dpt buat kek bday utk anak-anak sbb biasa mama buatkan kek bday utk mereka.


Akhirnya buat juga kek bday....Red Velvet Book B'day Cake buat anak2 mama.


Nak buat kek nipun ada kisahnya.....2 kali tertangguh sbb blackout. kali pertama masa tgh hari, ketika sdg godek cake....tunggu letrik ada baru sambung adunan kek dan kali ke 2 malam masa tengah deco kek.tunggu 2 jam baru ada letrik, sambung deko sikit..dah ngatuk terus zzz. bangun pagi abg Syazrin tanya mana kek bday...ada bang berselimut putih dlm peti ais tp belum siap lagi.sian anak2 mama menunggu kek bday.....


Ketiga-tiga hero bday bulan April.jadi mama buat sebiji kek kongsi bertiga...mrkpun tak kisah kongsi sambut bersama....tetap ceria, mama sayang semua.


abg Syazrin birthday ke 8 thn. pd 25 April...tak byk ckp...suka senyum dan paling rapat dg Syakirah


abg Syafiq birthday ke 10 thn pd 8 April. byk cakap....aktif


abg Syakim birthday ke 12 thn pada 16 April. pendiam sikit tp suka layan adik-adik


lilin 3 btg..sorang satu saja tp tiup..nyalakan..balik...tiup lagi..bagi sampai puas tiup...hi...hi.


Happy belated bday buat Syakim, Syafiq dan Syazrin...!mama & abah sentiasa doakan moga Syakim, Syafiq & Syazrin rajin-rajin belajar dan jadi anak yg soleh....Amin.


RVC yg sedappp. utk resepi RVC klik sini.bday boyspun suka .


Kek bday....dgn tema buku dan ceria di taman...

19 comments:

  1. hepy belated besday to 3 heros mama yg encem2 belaka, alhamdulillah seronok tgk anak2 mamasya berkongsi kek
    tak kisah janji keknya tetap ada walau lewat kan
    airtangan mama tu penting
    cantik kek book, betul2 lawa
    lain anak lain sifatnya kan, yg pasti mereka menceriakan

    ReplyDelete
  2. Seronoknya sambut birthday sama bulan... happy belated birthday boys... sama macam anak kami juga Mamasya, 3 boys lahir bulan September.... Farid, Fuad & Fairuz, yang bongsu Firdaus je lahir Mac lepas. Sambut mesti serentak tiap tahun. Farid dah masuk kolej minggu lepas, tak dapat bayangkan sambut birthday anak2 tahun ni...

    ReplyDelete
  3. Comey comey anak Mama nih. Happy birthday

    ReplyDelete
  4. Hepi Besdei hero2 mamasya...cantiknya deko kek tu :)

    ReplyDelete
  5. Hepi besday buat semuanya...wah best tu celebrate sekali harung jer.Syahkira tak enterprem ke mama hehe..
    semoga menjadi anak2 yang soleh, berjaya di dunia dan akhirat buat semuanya

    ReplyDelete
  6. salam mamasya….happy birthday abg 3S….semoga menjadi anak yg soleh & taat kedua ibubapa ye

    ReplyDelete
  7. HAPPY BIRTHDAY 3S! Creative nya mama dia.... Along pun tak sempat nak buat kek birthday liana tahun ni.... sian kat dia beli pun kecik je sbb takda org nak abiskan nanti.

    ReplyDelete
  8. Hepy Besday 3S....moga besar mnjadi anak yg soleh..
    senang kan kak sama bulnnya....hero2 akak ni sama plak ngan hero sy 3 orng ni...kongsi bln yg sama...hehe....

    ReplyDelete
  9. Syakim, Syafiq dan Syazrin; Happy birthday!!

    ReplyDelete
  10. Canteknya kek...bentuk mcm buku tebal la...hehehe...happy birthday to anak2 mamasya...semoga sihat,ceria dan sentiasa menjadi anak terbaik untuk ibu n ayah..

    ReplyDelete
  11. Semoga dirahmati Allah...selamat panjang umur untuk boys yg cute2..

    ReplyDelete
  12. As salam mamasya,

    Happy belated birthday 3 heroes! Macam sebaya je semua... yg syazrin tu serupa dgn syakirah... no wonder they're close! Dah besar dah anak kak zila... mesti meriah! :))

    ReplyDelete
  13. happy birthday to trio birthday boys...
    puas hati dpt kek cantik wlaaupun lambat sikit.. hehe..
    samalah dgn ratna.. buat kek besday anak2 mesti lambat dari tarikh sebenar.. hehe.. anak2 pun dah faham..

    ReplyDelete
  14. I love this recipe ! Reminds me of you making soap at home, Mom.
    And it's fun to see photos of your house there and see
    Dad in that comfy chair we sat in when we visited,
    attempting to use the slow internet :)

    I can't wait to hear how the soap turned out in terms
    of using it. Does it smell different since it is made with
    animal fat? Any other differences from vegetable-based soap?

    Love you!

    ReplyDelete
  15. Happy belated bday boyz....merah menyala you...cantik dah tu kek tu...mmg puas hati kalau buat sendiri...tak kira mcm mana bentuknya...sy pun nak kena cari idea utk bulan ogos nanti....

    ReplyDelete
  16. Hppy blated bthday wt hero2 mama..tema merah ke mama..smua ensem2 ..kek pun cantik tau..pndai mama hias..

    ReplyDelete
  17. hepi besday buat anak2 MamaSya...moga jd anak2 yg soleh di dunia dan akhirat...amin...cantik kek tu walaupun 2 kali tangguh nak mendeko...kalau fiza mau merajuk terus dr mendeko...ha ha ha...=)

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum...hepi birthday buat putera-putera akak...bestlah mereka dapat sambut birthday sama-sama...Semoga mereka terus membesar sihat sejahtera dan menjadi insan yang berjasa

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2