klik Nuffnang

Tuesday, January 4, 2011

Santai di Port Dickson (Pt 5)



Akhirnya tamat jugak kisah cuti-cuti di Port Dickson.... 5 entry baru habis....mcm pergi cuti ovc berhari2 , padahal cuti dkt di PD 2 hari satu mlm je. Byk gambar sbb tukang ambil gambarnya selain mama adalah abg Syamil dan mr husben. Senang letak gambar dlm blog utk dirujuk masa depan sbg kenang-kenangan.
Sambung citer...lepas pantai belakang hotel kami ke Pantai Teluk Kemang ... ingat nak bawa anak2 naik kuda tp tak ada tempat parking....ramai betul pengunjung,tu pun berderet2 kereta masuk.



mr husben tunggu dlm kereta, kami turun sbb anak2 nak tengok basikal kayuh ni...



Lepas tu kami bertolak balik...on the way singgah Eagle Ranch Resort...bagi anak2 tengok kws ala2 cowboy ni



masuk je terserempak dengan cowboy...



bertali-tali ni ....rope course



bilik penginapan macam khemah Apache



ni bilik penginapan jugak kut...



dan ini juga bilik penginapan resort...menarik kabin cowboy..bandwagon



lepas pusing2 kws , kami bertolak balik......



masa balik kami terserempak dgn rombongan kereta porche yg masuk ke kws resort ni.



merah....menawan..........



On the way balik ke rumah, lalu kws Masjid Tanah kami singgah De Sawit Corner..betul2 terletak dlm kebun kelapa sawit, tepi jln utama...redup tempat mkn .Ramai jugak yg singgah makan...termasuk bas rombongan.



mcm2 menu ada..gulai kawah,gulai itik, asam pedas dll tp kami tapau je sbb anak2 semua tidur kepenatan.....tamat cuti di PD.

3 comments:

  1. salam mama,
    wah bestnyer gi jln2 ni....cantik view kat sini...lama juga x gi PD rasanya masa dok belajar kat melaka dulu jer selalu pergi pas blk penang terus x pernah pergi sampai la sekrng...nanti blk msia la kot nk gi pulak...btw thanks for sharing photo ni mama..:)

    ReplyDelete
  2. Wah! Bercuti sakan nampaknya.. tp mmg best kan bercuti dgn org2 yg tersayang..
    Tq ye Mamasya sudi dtg blog Naz..
    Have a nice day..

    ReplyDelete
  3. Welcome to PD...hehe! It's my hometown! :D

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2