klik Nuffnang

Saturday, February 9, 2013

Morning Coffee di Hilton Ramses




Assalammualaikum buat semua dan slmt bercuti...
Seronoknya di Msia CNY pjg cuti thn ni....tentu ramai yg pergi bercuti dan pulang kg...moga semua selamat ke destinasi yg di tuju.Kami di sini pula, pej Msia cuti 1 hari Ahad dpt cuti 3 hari tp tak pergi mana sbb mr husben busy, lagipun sek abg no 1 tak cuti cuma kebetulan abg no 2,3 & 4 sek tgh cuti 2 minggu. Mamapun tumpang busy juga dg beberapa xtvt, itu blog dah beberapa hari tak sempat nak jengah. Dpt update entry hari ni kebetulan gambar dah upload simpan dlm draft. Iaitu entry Morning Coffee di Hotel Hilton Ramses yg terletak dpn Sg Nil pada bulan Ogos 2012 lagi...lama bertangguh entry ini. Morning coffee ni antara kami ladies persatuan di sini.....ramai juga yg hadir. Rata2 ladies ahli persatuan mengikut suami yg bertugas ke mari dan ada juga yg mmg bertugas di sini.Bila ada xtvt sebegini barulah berpeluang jumpa sesama sbb ada yg tinggal di kws yg berbeza....kalau tak da xtvt mmg jrg dpt jumpa. Tak da idea nak citer pjg....jom tengok menu yg dihidangkan utk morning coffee.


sandwich dg sayur2...sayur timun,camsicum dan karot dipotong pjg dan diisi dlm gelas..simple tp menarik


dessert dg pelbagai pastry manis termasuk kunafa


sandwich dg saiz yg comei diisi sayur & daging dg dicucuk stick...


inipun sandwich dg ikan dan cheese


dessert; tat dan sweet pastry


ada juga roti Arab, stick bread dan roti bulat


juga sushi....comei sushi disusun jadi bentuk bunga


kebab dan samosa


chicken grill dg pastry tuna


mini pizza dan yg satu lagi tu tak perasan apa


bekas air panas yg menarik...unik


mula menjamu selera


mama punya plate..


masa utk makan...


pinggan teman sebelah mama


gambar mkn lagi....





Gambar beramai-ramai sebelum pulang...






sekian saja....ada lagi kisah mkn-mkn yg belum sempat mama update....jumpa lagi next entry..

7 comments:

  1. sedapnyer MamaSya tgk makanan2 tu semua...ini dah menggugat iman diet fiza nih...ha ha ha...tp semuanya nampak sodap...(^^,)

    ReplyDelete
  2. Amboi kak....tayangan amal makanan lgi....lapor le....huhuhu....

    ReplyDelete
  3. bestnya morning coffee dia....macam2 ada! semuanya mengancam selera...

    ReplyDelete
  4. assalam
    Malaysia kaya dgn cuti kan he he
    syoknya ramai2 gitu, lazat2 belaka

    ReplyDelete
  5. bestnya morning coffee Mamasya,
    akak lama lagi ker kat Cairo?

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2