klik Nuffnang

Wednesday, February 27, 2013

Creamy Fruity




Assalammualaikum buat semua
Entry ringkas hari ini...tak dapat ngadap PC lama2....ada hal sikit.kelmarinpun 1 hari keluar...ada lawatan. Hari ini nak kongsi satu lagi dessert yg sempat mama buat utk lunch tetamu yg lepas iaitu Creamy Fruity.Sebenarnya dah ada dessert lain iaitu rich choc puding dan RVC tp mama buat juga creamy fruity sbb kebetulan ada buah2an di rumah.


Creamy Fruity ni lebih kurang dengan Creamy Choc Oreo cuma gantikan oreo dg buah2an.Buah2an tu terpulang nak letak buah apa tp letak pisang sedapp..

Creamy Fruity
Olehan semula ; Dapurmamasya

Bahan
whip cream
buah2
jem strawberry & sos choc - tak nak letak choc pun tak pa
choc rice & parutan cheddar cheese

Cara
beat whip hingga kental
letakkan whip kedalam bekas
susun/letak buah
letakkan jem strawberry & sos choc @ jem strawberry saja - terpulang pd citarasa
letakkan whip cream lagi
tabur dg choc & parutan cheddar cheese secukup nya
sejukkan dlm peti ais sebelum dimakan



letakkan whip kedalam bekas & susun/letak buah


letakkan jem strawberry & sos choc @ jem strawberry saja


masam...manis...creamyyyy....

12 comments:

  1. slurrppppp... yang haritu pun tak tercuba lagi... adehhh

    ReplyDelete
  2. sedap nie mama..klu mkn satu x akan cukup lg2 bila dh sejukk..:)

    ReplyDelete
  3. as salam...sedapnya...follow me back o.k..

    ReplyDelete
  4. Assalam mamasya.. Nyamann n nampak sungguh chomeyy.. Mana pic dak chomey tu.. :)

    ReplyDelete
  5. dha tentu sedap ni mamasya, nampak creamy dan lazattt

    ReplyDelete
  6. Assalam mamasya,
    waduh berselra betul kita tengok bila mama susu dessert ni macam tu..suka tengok..rasa nak ambil segelas nak cuba ..:)

    ReplyDelete
  7. Salam mamasya....
    Zana nk tanya lg nih...hehehe
    kat sana suhu brapa skarang ek? sejuk sgt ke?
    perlu ke bwk winter coat or baju sejuk yg tebal2 tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Zana
      Cuaca di Cairo skrg tak begitu sejuk....tak perlu bawa baju sejuk yg tebal2. cukup dg jaket/kot..

      Delete
  8. sedapnya...yummy...yummy...lapar la pulak...

    ReplyDelete
  9. slm kak..sgt suka ngn idea akak ni wt dessert cmni..senang n sgt mnarik la..tetamu tgh mesti tertarik..nmpk pon sedap tu..leh tiru..hehe

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2