klik Nuffnang

Sunday, February 3, 2013

Percutian Hurgada Pt3- tepi Laut Merah




Assalammualaikum dan slmt berhujung minggu semua...
Hari ini mama nak habiskan entry Percutian di Hurgada....kali ni xtvt pagi sebelum bertolak balik tgh hari iaitu di tepi laut Merah pula. Selepas sarapan ke pantai yg terletak sebelah hotel penginapan kami....dkt sgt...jln kaki saja. Selain pantai di sini ada juga pool dan slide. Ramai juga pelancong di pantai sbb cuaca sedang elok...tak sejuk sgt berbanding di Cairo. Cantik tempatnya...dg laut yg biru....


kafe bulat beratap nipah yg di kelilingi pool....


rehat di kafe itu..


tempat santai tepi pool dg khemas putih


jambatan menuju ke kafe yg beratap nipah itu


suasana tepi pantai


view garden tepi pantai


jeti utk naik glass bot....boleh tengok hidupan laut. tp kami tak sempat naik bot sbb tiket pg sold out.


seronok Syakirah main pasir....


view tepi pantai....


3 beradik je main...2 tak nak mandi laut...


lagi view tepi pantai


main pasir sama2...


pool dg slide


tempat2 teduh tepi pantai


view pool dan jambatan


Syakirah di tepi jambatan


lepas mandi makan ais krim....


view restoren dan laut merah


menikmati ais krim...ais krim scoop sendiri....anak2 puas mkn


view laut dr restoren...biru jernih airnya...


dah nak balik hotel....abg Syafiq & Syakirah


view di luar waktu tgh hari.. tak ramai org..


dah masuk kws hotel....byk bunga kertas


lunch dulu sebelum balik...


pilihan menu lunch.......


tunggu di lobi sebelum check out dan bertolak balik....habis kisah cuti di Hurgada.

7 comments:

  1. Nape pool kat sana luas2 kwsannya.....ke dlm gmbr yg nmpk luas...?
    Tp btul...sy nmpk luas sngt.....:-)

    Gmbr mknan sure x tnggl kan kak....mmg wajib ada....:-)

    ReplyDelete
  2. Subhanallah...cantiknya pemandangan....(^^,)

    ReplyDelete
  3. Salam Mama,
    Teringin la nak berendam dalam kolam tu.. hehehe :)

    ReplyDelete
  4. cantik dan indah sungguh pemandangan kat sini....makanan pun macam sedap je.....cuti tahun nie...bolehlah kesini.....

    ReplyDelete
  5. salam zila...
    cantik betul view kat situ yer... damai & tenang mata memandang bila banyak nampak warna biru... heeee.... seronok syakirah dpt main pasir ye... pasir kat sana warnanya tak putih sgt ye... ombak pula tak byk.. seronok budak2 nak main tepi gigi air tu..

    ReplyDelete
  6. memang sangat cantik view semua tu.. pemandangan yg indah, boleh release tension kat tempat2 cmtu kan Mamasya..

    ReplyDelete
  7. Salam Mamasya

    bestnya jenjalan kat sini
    kat Al jazeera kecoh cerita pasal sana?
    betul ker?

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2