klik Nuffnang

Monday, July 18, 2011

Beautiful Blogger Award



T.Kasih byk2 Noorsha sudi bagi award Beautiful Blogger. Maaf lambat angkut award...sbb nya tak da idea nak siapkan homework...

7 perkara tentang diri saya :

Ringkas2 sbb tak da idea dan tak pandai nak mengarang.....kalau buat karangan pjg ni sure tak pass ni..kontot sgt citernya....hi..hi...

1. Masa kecil merantau hingga ke Sarawak sbb mengikut ayah yg bekerja sbg tentera, bila dah kahwin merantau ke negara orang pula mengikut suami.Alhamdullilah dpt kenal negara orang.

2.Dulu cukup suka kucing, ada pelihara 11 ekor kucing .masa ni dah masuk tadika..tinggal di Sarawak. bila hari cuti sek mandikan kucing dgn dibantu oleh mak. bila nak pindah ke semenanjung, semua kucing kena bagi kat orang. dah balik sem... kwn mak cakap ada kucing yg balik semula ke rumah...tunggu dpn pintu....sedihnya... Sejak itu dah tak pelihara kucing hingga kini wpun anak-anak suka kucing.

3.Pernah masa tkt 1 dpt offer asrama, dah pergi seminggu tp sbb tak biasa dgn kehidupan di asrama....homesickpun ya juga dan tak suka subjek lukisan.cikgu pula garang minta siapkan lukisan pemandangan...sampai skrg ingat, nangis minta mak bawak balik, sek semula di kg. Janji dgn mak kalau dpt lagi asrama selepas ini tak kan tinggalkan . Alhamdullilah janji dikota selepas dpt tawaran belajar form 4 di MRSM, kekal belajar di situ sampai tkt 5.

4. Tak minat xtvt lasak sejak dari sekolah lagi...xtvt camping...jungle trekking.....yg memenatkan..berpeluh...juga tak suka acara lari-lari merentas desa masa sekolah dulu.kalau buatpun kerana perlu ...terpaksa.Tapi meminati acara sukan spt netball dan badminton.

5.Masa sekolah cita-cita nak jadi cikgu...mak pun galakkan jadi cikgu. Masa semester akhir di Univ, kwn2 sibuk isi borang dip Edu...ambil jugak borang...dah nak isipun borang tp last tukar fikiran tak nak jadi cikgu dulu, jual borang pada kwn.Kwn yg beli borong tupun dpt dip Edu dan jadi cikgu. Pernah juga jadi cikgu sambilan sementara dpt kerja lain, 2 bln je ganti cikgu bersalin ngajar budak sek men....bukan anak murid yg tension tp cikgu yg tension.anak murid nakal, cikgu ke kelas kena bawa rotan...bukan rotan pelajarpun, rotan meja suruh anak murid diam...diamlah kejap , lepas tu bising balik. akhirnya...langsung tak minat jadi cikgu. Cukuplah jadi cikgu utk anak2 kat rumah......

6.Pengalaman kerja selain cikgu sambilan.....pernah kerja di audit firm semasa praktical training, kerja syt hartanah di KL sekejap sebelum resign ikut mr husben ke UK, di UK kerja sambilan di bhg admin , balik Msia kerja swasta, then KWSP JB , kerja di IPTA kat Melaka dan skrg CTG.....jadi DO sepenuh masa.

7.Suka mencuba pelbagai makanan terutama makanan traditional org dulu-dulu tp tak suka pedas sbb tak tahan langsung dgn cili...kalau mkn..kejap berair mata dan hidung siap dgn tisu..hi..hi...

lega dah selesai buat homework!

1 comment:

  1. Akak, kita ada 2-3 persamaan la..nieza pun anak bekas tentera..pastu sekrng ikut husband pindah randah juga....suka main netball dan sekrng CTG juga..hehe

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2