klik Nuffnang

Wednesday, July 13, 2011

Hidangan utk tetamu dari Melaka



Ni pula kisah selepas Majlis Jamuan Ramah Mesra spt entry di bawah, terus balik rumah siapkan dinner utk tetamu yg di jemput ke rumah. Kebetulan tetamupun hadir sama di Majlis Jamuan Ramah Mesra dan terus datang rumah kami. Tetamu dtg jauh dari Melaka ke sini untuk beberapa hari atas urusan kerja.



Semua hidangan kecuali sayur kacang dah siap masak awal2 lagi sebelum ke majlis tersebut, balik tinggal panaskan lauk, goreng sayur kacang buncis dan hidangkan buat tetamu.

Menu yg sempat disediakan untuk tetamu



Udang masak lemak nenas



Ayam bakar.... hangus sikit sbb leka dok masak lauk lain sampai lupa nak intai ayam dalam oven.



Sup tulang siam



Ikah siakap 3 rasa.



Dessert puding trifles ...sama dgn entry sebelum ini .



tetamu mula menjamu selera...



selesai dinner, makan puding dan minum tea di balkoni rumah

10 comments:

  1. Pagi Zila,

    Wah sedapnya hidangan tu semua...terpegun kita...hehe...lauk udg tu resepi yg di fotopage dulu ya...sedap tu..tingat lagi zaman berfotopage...hahaha.

    Mamasya, besarnya balkoni terbanting ngan balkoni kita yg setotek kecil nie??

    Re: Biasa kalau Nur jahit langsir sama mcm pattern yg kat atas tu...nur byk simpan plan scallop, cuma size yg berbeza2.

    ReplyDelete
  2. Rajin betul kamu masak macam-macam..seronok akak tenguk banyak betul makanan yang kamu sediakan buat tetamu yang hadir.

    apam polka dot pun kamu rajin gak buat ek

    ReplyDelete
  3. salam mamasya..mmg terpaku n sungguh terkesima tengok hiasan dalaman umah mama... sangat cntik n elegant... :) klo saye yg dtg menjengah, x kasi makan pun takpe.. dpt tengok umah pun dah kenyang :)

    ReplyDelete
  4. Salam Mamasya superwoman....he he leh masak macam2 dalam satu masa....lengkap ngan dessert sekali...sedapnya diorg dtg jauh2 dapat makan hasil tangan mamasya...mamasya pun mesti rasa puas kan dapat jamu tetamu makan...:)

    ReplyDelete
  5. Assalam Mamasya cayang...amboiii jamu orang Malaysia kat sana eh....bila nak jamu org Ktn nih...adeeeei terliur akak tgk triffle tu taaauu... Cantik rumah mamasya kat sana.. :D

    ReplyDelete
  6. Assalam mamasya..
    sedap2nya menu yang dihidangkan tu..
    seronok pulak tengok tetamu yang datang makan dengan seleranya..hilang penat gitu kan..
    thanks mama for the wishes for my girl tu ya..

    ReplyDelete
  7. salam mamasya.. tegoda tengok puding trifle tu hehe.. apapun makanan yg lain pun enak2 belaka :)))

    ReplyDelete
  8. syoknya umah ada balcony cenggini

    ReplyDelete
  9. sedap2 juadah yg dihidang... puas hati tetamu yg dtg bertandang menjamu selera...
    luas betul balcony rumah tu yer... bestlah petang2 atau malam2 ambik angin kat situ...

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2