klik Nuffnang

Sunday, July 17, 2011

Yogurt Strawberry Smoothie



Dalam cuaca yg semakin panas terik skrg di sini nyamannya tekak dapat minum yg sejuk-sejuk......buat Yogurt Strawberry Smoothie sambil nak habiskan buah strawberry dlm peti ais.



Nama asal minuman ni B and L's Strawberry Smoothie tp tak pasti B dan L to makna apa jadi tukar nama ke Yogurt Strawberry Smoothie.

Yogurt Strawberry Smoothie
source; allrecipes.com/recipe/

Ingredients

8 strawberries - potong kecil
1/2 cup skim milk - guna fresh milk
1/2 cup plain yogurt
3 tablespoons white sugar
2 teaspoons vanilla extract
6 cubes ice, crushed

Directions
In a blender combine strawberries, milk, yogurt, sugar and vanilla. Toss in the ice. Blend until smooth and creamy. Pour into glasses and serve.(utk ais tak blenderpun , letak dlm jus strawberry semasa nak minum)



Dapat 2 gelas..mana nak cukup...lain kali buat lagi..yummyyyyyy..



Tapi kalau kat Msia bila cuaca panas mama suka order laicikang....



atau ABC ada cendol kat atasnya....



tambah lagi dgn ais krim atas ABC.....alahai terbayangkan kesedapan ABC di Msia!

6 comments:

  1. Assalamualaikum Mama

    Apa Khabar? Lama X Dtg Melawat Blog Mama Dan Kawan2 Yg Lain...Sibuklaa Ma...

    Seronok Dpt Tinggal Di Negara Org...Bilalah Kak Lin Dapat Kesana...Hehehe

    ReplyDelete
  2. salam mamasya..nak abc!~ kami kat malaysia pun x terbuat lagi ABC.. selalu beli jer.. huhuh.. sadisss.. :)

    ReplyDelete
  3. Akak pun singgah kat dubai airport, dapatlah membeli belah sekejap.

    duk sana kenalah tahan nak makan tu semua..

    ReplyDelete
  4. uishhh sedapnya kak...nieza pun byk kali buat smoothie stroberi tu tapi lum n3 lagi...yg ni bubuh yogurt yer special tu nanti boleh cuba. ABC kat bwh tu lagi tak thn...sabar jer lah..hehe

    roti sosej kat bwh tu pun nampak sodap la kak...ishh lapar la pula..:)

    ReplyDelete
  5. tengok semua tu.. memang sedap... minum ketika musim panas gini mmg sejuk jer tekak nie kan.. ABC tu mmg tergoda akak tgk.. sedapnya

    ReplyDelete
  6. SEDAPNYA Mamasya strawbery smoothie... planning nak buat mango smoothie baru ni .. tapi x jadi la pulak hehe

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2