klik Nuffnang

Monday, July 4, 2011

Princess Doll Cake buat Syakirah



Setelah tertangguh hampir 2 minggu utk buat kek birthday Syakirah.....akhirnya hari Sabtu kelmarin dulu tercapai juga hasrat utk menyediakan kek princess doll buat Syakirah Aeda.Mmg dah angan-angan sejak sebelum ke sini utk birthday Syakirah kali ni nak buat kek princess doll...semua bahan angkut dari M'sia.



Suka Syakirah dpt kek birthday princess yang mama buat...kek Aeda ni dia cakap. Ingatkan Syakirah tak kisah ttg kek birthday...tp selepas birthdaynya tempoh hari bila masak pulut kuning....dia dok tanya ni kek birthday Aeda ke, selepas itu masa buat kek coklatpun dia tanya ni kek birthday Aeda ke....tak kek Aeda nanti dulu. Kalau sebelum ini masa kek birthday utk abg2nya dia sibuk nak cuit kek tp kek birthdaynya kali ni tak.



Tak lena tidur dibuatnya teringatkan kek Syakirah takut tak sempat siap...maklumlah ni pertama kali buat kek princess, tak pernah cuba sebelum ini.Hias kek mlm jumaat separuh...then sambung lepas subuh pagi sabtu.



Utk kek bhg bawahnya, buat kek marble dan atasnya kek coklat.



Ceria Syakirah dpt mcm2 hadiah dari tetamu yg hadir.....terimakasih byk-byk buat semua yang bagi hadiah dan yang dtg meraikan harijadi Syakirah. Tak sabar dia nak main dgn hadiahnya...



Next entry ... makan-makan semperna birthday Syakirah dan majlis kesyukuran yg diadakan pada hari sabtu yg lalu, itu yg mama citer sibuk memanjang minggu lepas. Tunggu entrynya.....

13 comments:

  1. assalamualaikum mamasya - sihat hendaknya. cantik kek barbie!

    ReplyDelete
  2. wowwwwwwwwwww...
    terer2!!!...mmg pro w/p x penah jual kek, tp deco kalah org yg sllu jual kek..uhuksss

    ReplyDelete
  3. Salam Mamasya....

    Happy Birthday tuk Syakirah....senyummmm memanjang dia dpt kek barbie doll....comel....cantik...
    Tahniah Mamasya...1st time buat pun dah mcm ni cantik....boleh buat busines ni...he he :)

    ReplyDelete
  4. Happy birthday to Syakirah...waaaah cantiknya kek barbie doll Mamasya buat....mcm kedai punya laa..untung pandai ya Mamasya...so x ralat bila duk kat sana...hehe, muaaahhh!!

    ReplyDelete
  5. Happy birthday Syakirah, cayang dari AuntieRoz & Liana. Wah, ada kek doll juga ya, sure Syakirah suka. Pandai mama dia buat. Auntie & Liana doakan Syakirah cepat besar & jd anak yg solehah.

    ReplyDelete
  6. amboi cantiknye kek...besdey gel pun cantikkk...suke dpt kek cantik dr mama die....hp besday syakirah syg.. :)

    ReplyDelete
  7. Cantiks..selamat hari lahir AEDA..tq mama buatkan saya kek yang cantik n semstinya sedap, sebab penuh dengan kasih sayang mama..

    ReplyDelete
  8. wahh.. cantik barbie doll cake syakirah ni.. walaupun lambat dpt keknya.. tp berbaloi dapat kek anak patung yang comel ni... tak nangis ke syakirah bila skirt barbie doll nya kena potong? hehehe...

    ReplyDelete
  9. aslmkm salam ukhuwah....sanah helwa Aeda.smoga menjadi anak yg soleh...lawa kek....pndai mama buat...:-)

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Ziela,

    sihat ke?? Wah birthday girl dpt barbie doll cake...wah boleh share ngan auntie Nur tak??

    Selamat hari jadi buat Syakirah yg comel ni,moga membesar dengan sihat serta menjadi anak yg pandai,cemerlang dn berjaya dlm kehidupan kelak.

    Elok dan cantik kek yg dihasilkan mamasya tu...tahniah berjaya menghasilkan kek yg cantik buat Syakirah.

    ReplyDelete
  11. tersenyum lebar syakirah dpt cake n adiah

    ReplyDelete
  12. wahh cantiknya deco cake akak tu....bertuah syakirah dapat ibu yg pandai buat kek...sukalah dia...bertambah comel syakirah tu..:)

    ReplyDelete
  13. salam ziela..wah syakirah dpt kek baby doll mama buat ye..hepy besday syakirah semoga jd anak yg cemerlang dunia akhirat..dh besar blh tlg mama kt dapur plk...byk menu terhidang tu..

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2