klik Nuffnang

Saturday, December 25, 2010

Macam2 ada di SDSI



Aktiviti di satu hujung minggu... ke pameran SDSI (Satu Daerah Satu Industri). Macam2 yang dipamerkan dan dijual....brgnya dari seluruh M'sia. Pengunjungpun ramai. Ada produk makanan...hiasan dll.
Terbahagi 2 bahagian...dlm MITC khas utk produk yg dijual dan dipamerkan, manakala khemah di luar gerai2 makanan dan tempat makan...gerai2 dari seluruh negeri di M'sia yg menjual makanan terkenal negeri masing2.

Antara makanan dan gerai di bahagian luar MITC :



gerai ni ada jual nasi ambang dan lepat loi serta burasak...baru pertama kali dengar lepat loi dan burasak..



sup tulang gear box seperiuk besar...ni gerai dari utara kalau tak silap



Antara gerai makanan di luar dewan...gerai dari negeri Pahang



pentas di khemah luar tempat makan2pun ada persembahan tarian



gerai buah-buahan pun ada

Ni yg dijual dan dipamer dlm MITC :



Pelbagai jenis dodol...dgn mcm2 saiz bungkusan



pizza,cheese tat dan kekpun ada dijual



persembahan tarian pun ada...entah tarian dari negeri mana ni...


nipun cantik...bunga dari daun getah..kreatif..



Cantikkan bunga pot pourri dlm daun getah...


Yang ni gerai-gerai negeri yg sempat singgah....








Gerai dari Sabah



Gerai dari Sarawak



barangan kraf dari Sarawak







byk lagi gerai pameran dan makanan yg ada pada hari tu..tak larat nak ambil gambar byk2..orgpun ramai.

4 comments:

  1. wah lama x ke MITC last pi masa konvo thn 2007 dulu....rindu nk pi melaka...best masa study kat sana 3 thn dulu....mama kat alor gajah ke? nieza pernah posting kat hospital alor gajah dulu 2 weeks juga dok sana.

    ReplyDelete
  2. Buarasak dan lepat loi tu, saya baru first time dgr tahun ni melalui satu blog .Makanan orang Bugis rupanya. Nampak bestla pameran ni. Kalau I pegi sure borong makanan sakan!

    ReplyDelete
  3. Masa nak kawen dulu ada ke pameran cam tu lah...sudahnya berkenan dengan bunga telor daun getah cantik2 semuanya...Ingat lagi siap tumpang tido rumah kak ani sebab kak ani tolong bawakkan ke Lubuk China utk tempah bunga telor...

    ReplyDelete
  4. kat SDSI tu mmg best. mama tq upload imej pizza tu...saya pembekal pizza tu..first time dpt join SDSI.SDSI mmg membantu kami yg baru dlm IKS.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2