klik Nuffnang

Friday, December 17, 2010

Pulut Kuning mkn dgn Ayam Kerutuk



Sekejap je hari berlalu...dah hari Jumaat..tak terasa sudah seminggu. Esok sabtu mcm biasa hari yg anak2 tunggu....mamapun sama....boleh bersantai dgn anak2...berexperimen di dapur .Biasalah kalau week end ni..anak2 akan tanya..; 'mama kita tak gi mana-mana ke'.....'tak keluar jln2 ke'.. 'mama kalau jln2 ....singgah kedai boleh tak beli mainan..'. week end minggu lepas dah jln2...minggu ni nanti mama fikirkan..

Berbalik pada entry hari ni...pulut kuning dengan ayam kerutuk..nipun dah lama masak...baru sempat nak update. Masak pulut kuning saja ni utk makan2 sekeluarga ..bukan ada acara apapun. Masak pulutpun belah ptg sbb paginya baru rendam pulut.Ayam kerutuk masak tengah hari sekali dgn lauk lunch.



Resepi ayam kerutuk ni ikut je resepi di belakang peket rempah kerutuk. Manakala utk resepi pulut boleh klik sini .



Bila ada kesempatan akan buat kunjungan balas blog kawan2.Slmt berhujung minggu buat semua......

4 comments:

  1. wah dah lama tak mkn pulut kuning nih...telan air liur nengok...kalu duk sebelah dah buat muke seposen hulur piring...ngeh...ngeh...

    ReplyDelete
  2. Salam MamaSya,
    sedapnya nengok pulut kuning dgn kerutub tu....teringinla pulak...sejuk-sejuk ni kalau mkn ni mau lena diulit mimpi ni...hihi

    ReplyDelete
  3. ini mmg saya pya paberet..w/p lepas makan suffer sakit perut n kepala...hahahah

    ReplyDelete
  4. saya mmg peminat pulut, nak2 kalau mkn ngan rendang. lepas tu sakit badan. nape ye kak?

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2