klik Nuffnang

Wednesday, December 22, 2010

Melaka wonderland theme park


abaikan 3 org yg menempek dkt pushcahir Syakirah, mrk tumpang ambil gambar dgn Syakirah.Syakirahpun dok pandang je mrk.....sapalah org ni..

Xtvt kami sekeluarga hari ahad yg baru lepas...mandi-mada di Melaka wonderland theme park yang sesak dgn pengunjung. Theme park ni terletak di Ayer Keroh..tak jauh dgn Zoo Melaka...baru buka thn ini.
Masa sampai 10.30 am, org parking kereta dah sampai keluar. Berduyun-duyun org masuk ke theme park ni...ada yg patah balik sbb tengok ramai org.
Satu lagi makanan dr luar tak dibenarkan bawa masuk...dipintu masuk petugas akan selongkar beg....jadi kena pandai2 kalau nak bawa masuk makanan. Nasib baik bekal kami lepas...siap bawa nasi goreng,mee goreng,sosej roll..botol air...mrk tak jumpa cari!



Mula2 ingatkan nak tangguh juga pergi lain minggu sbb tak best kalau ramai sgt org, maklumlah cuti sekolah tp memandangkan dah janji dgn anak2 dan dah bertangguh sebelum ini...maka masuk jugak.



Ni bahagian yg ada ombak...tengok padat dgn pengunjung tp anak2 suka main kat sini... siap ada Dj dok atas pentas



lagi view bahagian kolam yg dibuat mcm pantai..landai dan ada ombak



bahagian belakang pentas... ada aliran air memanjang di situ..utk sapa2 yg suka terapung atas tiub



penuh dgn payung2 di sekeliling kolam



Syakirah dgn abg2nya...



buah hati mama seronok main air..



bhg kanak2 dan famili nipun sesak....nak gerakpun tak bebas..



Syakirahpun seronok dpt main air...bila naik atas...tunjuk ke kolam..nak-nak



sesak dgn pengunjung...budak2..mak budak..bapak budak...



play ground yg besar di tengah kolam dgn 8 slides...


Syakim main slide....



ni bahagian slide dewasa



persembahan dari maskot theme park...ada jam 1.30 tgh hari dan 3.30 ptg



gaya anak dara mama bila disuruh posing tepi kolam....

3 comments:

  1. salam mamasya...
    syoknye nengok anak2 mamasya main...kompen kecut kaki tangan pon takmo naik lagi...

    ReplyDelete
  2. salam ziela..
    dah ada theme park baru kat melaka ye? hmm.. tak tau bilalah boleh pegi.. kat kat a-famosa tu pernahlah pegi dulu2 masa lom kawin.. pegi ngan family & adik2.. hehehe.. seronok tgk anak2 ziela mandi manda.. tp tak syok sbb crowded sgt kan? kat sini pun sama gak kat sunway lagoon pun ramai org.. inikan pula kat wet world kat s.alam tu lagilah sesak sebab kat situ murah je tiketnya berbanding sunway lagoon.. tp dua2 tu dah lama gak tak pegi.. bertahun2 dah rasanya..

    ReplyDelete
  3. wah..anak dara akk dah peminat yer siap nak amik gambar skali..

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2