klik Nuffnang

Friday, March 25, 2011

Yong Tau Foo lagi



Hari ni tayang yong tau foo....buat tgh hari ahad lepas.Tu yg kata mkn mcm2 sbb hari ahad tu juga utk sarapan masak mee kari, tgh hari masak lauk utk lunch dan ptg buat bingka labu.
Pagi-pagi ahad tu lepas masak sarapan ke pasar borong. .nampak penjual fishball dan bahan2 ytf masih ada...biasa penjual awal2 lagi dah balik, terus beli bahan2 utk ytf..serba sikit. Sos mmg dah ada stok simpan dlm peti ais. Balik tinggal celur bahan2 dan goreng kacang...



campur jugak karet dan epal hijau..lebihan sayur yg dipotong utk kerabu epal hari sabtu tu...epal tu mkn dgn ytf....masam-masam sikit...yumm.....masa lunch makan ytf....habis sepinggan ni sorang mkn,kenyang tak mkn nasi. Ytf mmg favorit tp anak2 dgn mr husben mkn nasi dan mee kari.bahan-bahan YTF,kangkung,karet&epal,sos dan kacang tumbuk. Utk resepi boleh tengok entry terdahulu..klik sini.

5 comments:

  1. yong tau foo mmg best... kalau mkn sepinggan mmg kenyang takyah mkn nasi...

    ReplyDelete
  2. Salam Ma..

    Kita pon peberet gak YTF ni.. be it kering or bersoup..dua2 kita baham, tak tolak punyer...lama benar tak wat ni YTF la...

    ReplyDelete
  3. TK sgt2 nak makan YTF ni dr smlm. Tak tau nak buat kuah/sos so TK beli sos dalam botol. Sebenarnya TK kalau bole akan mengelakkan makanan ready made ni sbb byk pengawetkan. Kalau buat sendiri lebih bagus kan..Timakasihlah Tk happy dpt resepi ni sbb tak pernah buat lagi seumur hidup. Beli kat pasar mlm je :)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Mamasya...

    Anak2 Kak Lin semuanya suka Yong Tau Foo ni...tapi yang jenis berkuah..Mama ada resepi untuk Yong Tau Foo yang berkuah tak? Kalau ada beritahu Kak Lin yer...atau email pada Kak Lin atau pun mesej melalui FB...

    ReplyDelete
  5. Assalam..sedapnya, lama x mkn n teringin nk buat tp susah pulak dpt fish kek yg halal kt sini.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2