klik Nuffnang

Friday, October 7, 2011

Jom jamu mata dgn jubah pula



Entry kali ni bukan ttg makanan tp citer jln2 beli jubah. Ni kisah bulan puasa yg lepas....xtvt ladies di sini....kami ke kedai jual jubah di Kardasah, tak jauh dr sini...utk shopping jubah raya. Kalau di Msia utk raya pakat pergi shopping baju kurung kat sini pakat shopping jubah raya.



Kws Kardasah ni mmg terkenal dgn deretan kedai2 jubah....tak da kedai jual brg lain. Kiri kanan jln adalah deretan kedai jubah.



Masa kami sampai dlm 12 lebih kedai2 baru buka sbbnya dlm bulan Ramadan kebanyakkan kedai2 di Cairo ni buka lepas zohor hingga lewat mlm. Jadi tak ramai lagi org pada masa kami sampai.



Macam2 fesyen jubah ada dgn pelbagai warna....



baju ala2 Koreapun ada ...cantik2 belaka. Rambang mata melihat..



cuma saiz orang sini kalau utk saiz org kita mmg labuh dan besar...kalau saiz S tupun meleret labuhnya. beli kena potong.



diluar kedai jubah..



Tok Arab yg jual jubah...posing dgn jubah di kedainya...



kwn2 yg sporting posing dgn jubah...cantikkan jubah2 ni..sesuai utk majlis tertentu ..



bersusun jubah dgn pelbagai warna dan saiz...dr s ke xxl



tawar jgn tak tawar...tp last tak jadi belipun kat kedai ni sbb mahal...



lagi view diluar kedai jubah....ni yg buat tertarik masuk dlm kedai..



harga jubah di sini boleh tahan murah....kalau pandai cakap Arab bolehlah tawar lagi...



kedai ini paling byk kami borong...sbb penjual tu pandai..tunjukan semua baju2 yg cantik2.tapi mama tak byk borongpun...beli sikit dulu lama lagi kat sinikan......



masih dlm di kedai yg sama spt di atas..



dah habis jamu mata dgn jubah...

13 comments:

  1. cantik-cantiknya kak. Kat sini kalau jual jubah dari sana, boleh tahan mahalnya. Apa kata akak beli dan jual online kat kami kami ni hihihi

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum mamasya...
    wah cantik2 nya jubah tu ... tertarik tgknya... :)

    ReplyDelete
  3. Salam Kak...wahhhh cantek2nya jubah kat sana...berwarna-warni...Kalau saya pun boleh jadi rambang mata ni...

    ReplyDelete
  4. cantik la kak ,senangkan kalau nak p function

    ReplyDelete
  5. apakbr mamasya.. best2.. klau dpt soping camni.. rambg mata dibuatnya

    ReplyDelete
  6. jubah sana byk kerawang , cantik nye...cuci mata dr jauh

    ReplyDelete
  7. salam mamasya,, cantik2 la jubah tergoda tengok hihi

    ReplyDelete
  8. Salam Mamasya, alahai cantik2 nye jubah2 kat sana. macam2 corak dan kaler ada.
    Ijan

    ReplyDelete
  9. cantikx2 belaka...terigat masa ke dubai dulu giler kejap nengok jubah dgn sulamannya.ni kat cairo sure lagi lawa.

    ReplyDelete
  10. mamasya jual on9 la...tringin nak bli jubah ni...sya plak mmg jnis tinggi n besar...mmg sesuai la pakai jubah made in cairo....

    ReplyDelete
  11. memang cantik2 kak... aduh tertarik betul, joanna memang sekarang jadi peminat jubah, tapi beli yang kat malaysia ni pun kena potong, kalau beli saiz 46 tu potong le bawah je, tapi tangan tu kalau adda kerawang biarkan le memang labuh sikit le kak... nanti nak jet akak le... mana tahu boleh minta tolong belikan sepasang dua hehehehehehehe

    ReplyDelete
  12. Salam, kalau nk order jubah dr pic diatas boleh? boleh beri harga utk jubah pic 1-biru tua ada tampalan warna kuning & pic 5- ala korea kaler purple corak bunga biru muda. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Intan
      Jubah2 di atas mamasya tak jual....sekadar berkongsi gambar.
      jika berminat boleh tengok di http://dapur-mamasya.blogspot.com/2013/03/promo-jubah-cantik-dari-egypt.html

      ada beberapa helai lagi stok yg tinggal. tq.

      Delete

Klik Nuffnang2