klik Nuffnang

Tuesday, October 25, 2011

Kek Birthday yg Buat Mama Tersenyum



Assalammualaikum semua...

Moga semua ceria hari ni...jgn masam2 muka...semua senyum mesra....lebihkan senyuman manis tp kurangkan manis dlm minuman...
Citer ttg senyuman inilah kek birthday yg buat mama tersenyum seharian....kek ni ditempah oleh seorg kwn utk birthday anak gadisnya awal okt lalu. Mama senyum ceria hari tu sbbnya...sebaik sahaja kek dihantar, dpt sms dari kwn yg tempah "anak gadis akak teramat happy. tq" dan



kemudian dpt sms dari birthday girl "tq aunty 4 d beautiful cake". Senyum riang bila birthday girl suka dgn kek yg mama deko.



kek dihias inspirasi dari buku Menghias Kek oleh k.Zati@Zati D'Hati .

The Versatile Award...

Terimakasih banyak2 buat Sue @ blog Rencah Kehidupan dan Wani@ Dari Dunia Dapurku sudi bagi award ni. Maaf sbb lambat gantung award.....asyik tertangguh. Dpt award sekali dgn homework tp homework tu dah buat sebelum ni...tak da idea nak tulis yg lain.



Terimakasih sekali lagi buat Sue @ blog Rencah Kehidupan dan Wani@ Dari Dunia Dapurku .

9 comments:

  1. Mamasya....cantik kek...tempahan lagi...wah! hebat2....bila tuanpunya kek happy apatah lagi kita yang membuatnya kan....mesti happy tak terkata....:D

    ReplyDelete
  2. Ya.. memang santek kek tu. Tentu rasanya pun sedap :-)

    ReplyDelete
  3. memang lawa!
    kita suka tang bunga2 yg merayap tu... hehe..

    ReplyDelete
  4. cantiklah mamasya... ira sampai sekarang tak pandai2 deco kek

    ReplyDelete
  5. Salam kak.. cantiknya kak.. nampak memang mnarik geram saya tgk..:)

    ReplyDelete
  6. Assallamualaikum Mamasya..
    Cantiknya... Kak, Naz pun ada buku kak Zati tu.. Suka sgt belek2 buku tu. Dulu masa Naz buat birthday kek Husna yg tema 'swimming pool' tu pun rujuk dan dapat idea dari buku kak Zati ni..

    p/s: Kuih lapis Naz tu, Naz guna loyang 7 inci utk adunan resepi 1. Tapi next time kena guna loyang besar sikit utk adunan tu lah..Lamanya nak kena tunggu sampai habis kukus selapis2 adunan tu..hehehe..

    ReplyDelete
  7. betullll....
    kalo dpt feedback +ve dr cust jd macam tonic utk hari tu....kannnnn

    ReplyDelete
  8. so sweet this cake...sesuai utk sweet girl ni mama

    ReplyDelete
  9. Cantik. Kite suka idea small flowers dlm daun2 hijau tu :)
    Ijan

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2