klik Nuffnang

Monday, October 31, 2011

Majlis Sambutan Hari Kebangsaan ke 54



Assalammulaikum semua...nilah majlis yg mama sebut dlm entry apam mekar iaitu majlis Sambutan Hari Kebangsaan ke 54 oleh Kedutaan Malaysia Cairo pada 25 September 2011 yg lalu.Dah sebulan lebih berlalu kisah ini baru sempat update.



Majlis ini diadakan di Police Club,El-Gezireh,Cairo bermula jam 7 mlm.



View depan Police Club.



Dlm dewan jam 5.30 ptg dewan masih kosong. Cantik kemilau dewan berlangsungnya acara.



Majlis dimulakan dg ucapan Y.Bhg.Duta Msia.



Tetamu yg hadir terdiri dari pegawai Msia yg bertugas di sini dan para diplomat & kedutaan asing.



dewan penuh dgn tetamu



Lagi view dlm dewan...tetamu Msia lelaki berpakaian baju melayu serba hitam...manakala ladies berbaju kurung dan selendang.

Jom tengok menu yg dihidangkan....tp ni hanya menu yg tak berat. Menu berat tak sempat ambil gambar....antara yg disediakan oleh pihak hotel adalah kebab...makanan lain tak perasan. Manakala bihun goreng dan nasi goreng dimasak sendiri oleh ladies di sini.



Menu istimewa utk dihidangkan para tetamu...sate yg diterbangkan dari Msia iaitu Sate Hj Samuri....byk sate yg dihidangkan, mmg puas tetamu makan....inilah menu yg mendapat sambutan.



Inilah bahagian kuih-muih Msia yg disediakan sendiri oleh ladies di sini.



Selain apam yg mama masak, kwn2 lain masak karipap, onde2, spring roll dan goreng keropok.



Ni pula makanan yg disediakan oleh pihak hotel



macam2 ada....semua nampak sedap..



biskut, kek , dessert...



byk pilihan...



kek dgn pelbagai rupa hiasan...



dessert dan kek



mcm2 salad ada dgn cheese dll





buah belimbing dan nenas juga diterbangkan dari Msia....



barisan ladies Msia yg hadir di majlis berkenaan bergambar beramai2 dgn Yg. Bhg Datin.

13 comments:

  1. salam mamasya
    meriahnya kak ilah tengok makanan yg pihak hotel sajikan...mau rambang mata ...kat sini sejarah kak berdinner2 ni belum ada semewah itu kuih muih....
    seni reka hotel pula amat menarik ...mmg ke arah kearaban...

    ReplyDelete
  2. Salam Mamasya,
    Pepagi dok tayang makanan yg banyak ni buat akak rasa lapor la pulak. Paling suka tengok kek dan dessert

    ReplyDelete
  3. Byknya menu, nmpk semua sedap plak tu mamasya. Makin lapar tgk tu..hehe

    ReplyDelete
  4. kelabu mata tgk menu2 yg ada,..byknyer mamasya....kalau boleh tak bangun ni mama...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Assallamualaikum mamasya..
    Masyallahhhh..bnyknya makanan.. Kalau Naz tak tau nak makan yg mana ni. Datang lak dgn perut yg kosong, rambang mata jadinya..

    Kak, Naz suka cium anak2 Naz time usia Hani ni. Kalau bau masam dia tu lagi Naz suka..hehehe.. Hubby Naz selalu geleng kepala jer bila Naz kata sedapnya bau masam hani ni..hehhee.. Tapi kalau dah besar dah sekolah, dah tak nak cium dah bila dia org bau masam.. Suruh gi mandi dulu ..hahahaha..

    ReplyDelete
  7. aslmkum mamasya.. seronoknya.. meriah tul sambutannya.. mewah makanannya.. msti sedap2 kan..

    ReplyDelete
  8. salam mama..seronoknya dok kat tempat orang...dapat jalan2....tapi raya haji mama kat perantauan lah ye..?

    ReplyDelete
  9. Salam Mamasya,

    Banyaknya makanan,nampak sedap sedap pulak tu..tentu syokkan boleh tengok tempat orang.

    ReplyDelete
  10. Pengsan sepoloh kali tengok mknn byk mcm ni. dah bertahun2 tak jumpa buffet mcm ni. kat sini kalau ada pun bukan boleh makan. :D rezeki..

    ReplyDelete
  11. kak, teringat kenangan masa saya di dhaka dulu kak mcm ni ler meriahnya sambutan hari merdeka disana...seronok tgk juadah yg byk tu. satay dan buahan tempatan memang order dr Mesia pun tapi bila dok sini jauh makanan halal susah dpt so event dibuat pun secara kecil dan sederhana saja.

    ReplyDelete
  12. Salam Mamasya,
    Inilah majlisnye ye...memang meriah sungguh. saya suka tengok lampu didalam dewan tu. sangat cantik :)
    Makanan pun macam2 ada. Siap ada satay Hj Samuri yang paling istimewa tu :)

    Ijan

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2