klik Nuffnang

Monday, April 18, 2011

Kek Alunan Kasih muncul lagi.....



Buat kek Alunan Kasih ni bulan lepas....rancangnya nak bawa sbg buah tangan kepada kenalan kami tp tak jadi.Oleh itu potong2 makan di rumah dan sebahagian bagi pada jiran.



Kali ni tukar warna..letak warna purple,pink dan warna asal...buat 3 lapis.



Masih guna resepi yg sama, kek ni lembut...boleh tengok resepi disini....



Terhangus sikit kat bahagian bawah...lupa nak lapik dgn kertas.

Tengok assistant kecik mama yang sorang ni....



Tinggal kejap je mixer....diapun apa lagi tolong pulas mixer tu..kejap laju...kejap perlahan dipulasnya mixer tu.



hah..terkejut dia bila mama sergah! Suka tul main pusing mixer tu...nak tolong mama baking.

4 comments:

  1. ha ha ha...macam tu la kalau anak pompuan...fiza pun kalau masak ke buat kek ke ada juga P.A yang membantu...ha ha ha fiza ada 2 P.A...iaorang ni mmg x boleh tgk mak diaorng masak ke buat kuih ke ada jer nak nolong....he he he...sedap nengok kek mama...insyaAllah nanti nak try gak buat...

    ReplyDelete
  2. hai mamasya....
    he..he...sedapnya tengok kek alunan kasih, teringin nak buat lagi tapi tahap kemalasan tinggi skrg ni...=)

    amboi rajinnya nak tlg mama dia baking...budak2 ni mmg suka tgk kita baking, anak teruna sy pun suka sgt dpt tlg ibu dia, dpt tekan button blender pun jadilah...

    ReplyDelete
  3. Comelnya kek alunan kasih akak..secomel budak tecik tu hihihhihi

    ReplyDelete
  4. Anak2 mmg suka sibuk sama kat dapur kan...moga2 nanti ada baiknya...

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2