klik Nuffnang

Friday, April 15, 2011

Sticky Caramel Chicken With Blackpepper Sauce



Assalammualaikum semua...moga semua sihat dan ceria. hari ini tuan blog rileks kat rumah sbb cuti semperna ulang tahun Melaka Bandaraya Bersejarah....rakyat Melaka cuti umum hari ni. Tapi cuti tak kemana... rehat di rumah sbb mr husben kerja.
Untuk entry hari ni sambung tayang menu masa besday anak2 hari tu iaitu Sticky Caramel Chicken dgn sos lada hitam...nipun menu ulangan. Dah pernah tayang sebelum ini tp kali ini letak sos lada hitam.



Gambar2 ni semua ambil masa buat beberapa minggu lepas. masa besday anak2 hari tu ayam ni hidang tak sempat hiaspun...
Untuk resepi klik sini , cuma tambah 1-2 sudu besar sos lada hitam semasa memasak.



Kalau masak ayam gini kat rumah kejap je licin. Anak-anak cukup suka meratah..tp mama bagi syarat, kalau ratah dpt sorang satu je tp kalau mkn dgn nasi boleh lebih dari 1 ...hi..hi..saja je trick nak suruh diorg mkn jugak nasi barulah betul2 kenyang.

2 comments:

  1. Sedapnya tgk ayam ni...

    Salam kenal2 dari kak cek....:-)

    ReplyDelete
  2. sedapnya mama...nak buat gak la...pagi tadi husband beli ayam...dah x tahu nak masak apa...nak buat gulai anak2 plak x makan...fiza pun x makan gulai ayam cuma husband ja suka...he he he...kalau camni semua orang makan...nak cuba gak la...

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2