klik Nuffnang

Tuesday, April 26, 2011

Sambut birthday Syazrin di Tadika



Semalam 25.4.2011 , birthday Syazrin ke 6 thn. Wpun sebelum ini Syazrin dah sambut birthday dgn abg2 di rumah tp semalam mama buatkan juga kek utk Syazrin sambut birthday dgn kwn2nya pula di tadika.
Abg2 tanya kenapa buat kek birthday lagi utk Syazrin, cakaplah yg abg2 semua dah pernah merasa sambut birthday di sekolah di Brunei dulu, Syazrin baru kali ini dpt sambut birthday dgn kwn2 sekolah thn lepas tak berkesempatan.



Untuk birthday abg Syazrin, buatkan kek clown yg ceria..2 dok tergolek atas rumput, 1 baru nak panjat dan pdg yg dihias dgn kumbang, rama2,bola dan belon. Bagi juga goodies bag utk classmate dgn cikgu2nya. Kek birthday ni dlmnya cake cho moist....berat kek 2.2 kg....cukup utk kwn2 dan cikgu di sekolahnya. Masa birthday abg Syafiq ke 6 thn di tadika SSYHB pun mama buatkan kek clown juga tp deco lain sikit.



Ramai-ramai nyanyi lagi happy birthday utk Syazrin dlm 3 versi... bahasa Inggeris, Melayu dan Cina. Abg Syamilpun ikut sama sbb sekolahnya cuti.



Masa utk tiup lilin....



Syazrin bergambar dgn cikgu. ni tadika 1 M'sia..ada cikgu Melayu, Cina dan India.Masa abg Syamil dan abg Syakim dulupun sekolah tadika yang sama. Abg Syamil antara pelajar perintis di tadika ini.Ada cikgu yg sama mengajar abg Syamil, Syakim dan Syazrin.



Syazrin dgn cikgu dan kawan2 sekelasnya. Dlm kelasnya termasuk Syazrin ada 2 org pelajar Melayu..lainnya bangsa Cina dan India.



Syakirahpun ikut sama meraikan birthday abg Syazrin



Cikgu tolong potongkan kek birthday



Baca doa dulu sebelum makan.



Masa deco kek anak2 dah tidur...mula dlm pukul 10 lebih....jadi lewat jugak tidur nak siapkan kek, almaklumlah bukannya reti sgt bab deco mendeko. Ingat nak start awal menghias kek tp tak sempat...melayan anak2 buat homework....nak layan Syakirah, akhirnya tunggu mrk semua tidur baru boleh mengadap kek. Tapi kek dah baking awal2 pagi lagi dengan baking sebiji lagi kek coklat moist...letak topping choc, mr husben nak bawa utk sedara kami.
Asalnya nak buat kek spongebob utk birthday Syazrin tp tukar kek clown. Anak-anak bila bangun pagi semua nak tengok kek birthday....abg Syazrin paling suka mama buatkan kek clown...senyum riang dia. Syakirah pula sibuk nak kutip belon...kumbang kat atas kek tu....

10 comments:

  1. wah ramai juga anak2 teman blogger yang buat birthday kat sekolah ya..dan ramai juga yang bulan sama dengan auntie..bulan april..kita geng2 ya syazrin..cantik kek mama buat..

    ReplyDelete
  2. bestnya syazrin sambut besday kt school ye. mesti happy sgt dia hr tu..happy belated besday syazrin..

    hasil tangan mamasya mmg tip top mcm biasa, cantik sokmo..

    ReplyDelete
  3. Wah cantiknya kek tu. Sgt ceria. Untung pandai buat kek sendiri. Happy Birthday to Syazrin. My doter punya birthday coming soon. Dia berkali2 ingatkan maknya. Nak buat sambutan kat sek jugak rasanya..

    ReplyDelete
  4. Wah cantiknya kek tu.pandai mama buat sendiri. Happy Birthday to Syazrin.

    ReplyDelete
  5. Happy Birtday Syazrin....

    Doa dari seorg ibu...semuga sihat sejahtera...ceria happy bersama family tercinta...dan menjadi anak yang soleh juga cemerlang...amin....

    Mamasya...meriahnya kek tu...senyum Syazrin sampai ketelinga....

    ReplyDelete
  6. seronoknya abg syazrin dpt kek besday lagi yer... special utk abg syazrin sorang aje ni.. heheh.. dah 6 tahun rupanya dia.. ingatkan sama sebaya haziq 5 thn.. semoga syazrin jd anak yg pintar yer sayang... bestlah sekolah situ ye bercampur ngan kanak2 lain2 bangsa.. mesti pandai2 semuanya..

    ReplyDelete
  7. Pandai buat kek utk anak ye...baguslah...anak makan air tangan mamanya. Selamat hari lahir Syazrin...Sekejap jek dah 6 thn...ingat dulu kita sama2 bawa perut....sy awal bulan, akak hujung bulan...

    ReplyDelete
  8. happy belated birthday syazrin..semoga membeesar menjadi anak yg baik dan soleh.

    cantiklah deco kek akak tu...mabeles gitu..:)

    ReplyDelete
  9. Happy birthday syazrin... amboi cantik nya kek mama dia buat. AntieRoz doakan syazrin cepat besar & jd anak soleh.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2