klik Nuffnang

Wednesday, January 4, 2012

Porto Marina Resort - (PT 1)



Assalammualaikum
Entry hari ni nak kongsi gambar2 kami bercuti baru-baru ni ke Porto Marina Resort. Porto Marina ni menghadap laut Mediterranean dan terletak di northern coast Egypt di kws El Alamein.



Perjalanan dr rumah 3-4 jam driving... 300 km dr bandar Cairo.Kws situ hanya ada resort berkenaan dan banglo2 persendirian...tak ada lain2 resort. Manakala kws sekitar padang pasir...



ni view dpn resort...menghala ke pantai.Tempatnya cukup cantik....bersih tp krn skrg musim sejuk jadi tak ramai org di sana.



Wpun nampak panas tp cuaca mmg sejuk sgt... kena pakai baju tebal...



kws sekitar mmg menarik dg bunga2 kembang segar.....



itu yg buat Syakirah geram nengok...



tapi yg paling menarik sbb lautnya biru sgt.....cantik...tak puas tengok..



biru sungguh airnya...



Syakirahpun leka melihat laut biru...



view laut Mediterranean....



pasir pantai yg bersih memutih...



kerusi rehat tepi pantai.....tak boleh dok lama2...sejukkk...



lagi gambar payung dan kerusi



anak2 seronok dpt main pasir....



dah tak kira sejuk....dpt main sakan....



ada bot penumpang...tp tak beroperasi sbb org tak ramai



view dpn beach



lagi view dari bgnan resort



ada beberapa restoren menghadap laut tp tutup...maybe buka masa musim panas saja....

Lagi gambar sekitar Porto Marina Resort...























nanti jumpa Syakirah lagi di part 2 pula...citer xtvt di sana dan sekitar apt pula..

8 comments:

  1. Assalamualaikum.. kak..
    canteknye view kat sana.. memang betul lah air laut tu nampak biru sangat.. hmmm kat sana dapat lah nampak ikan2 jerung ngan ikan2 paus ye kak? kalau tak salah nani lah ikan jerung ngan ikan paus dok laut yg suhu airnya lebih sejuk dari air2 laut kat2 ngan malaysia ni.. ye dak.. entah la kak, saje je agak.. hihi

    ReplyDelete
  2. Masya-Allah kak.. cantiknyer pantai kt sana.. biler akak cakap sejuk.. sy tgk pon mcm terasa2 je sejuknyer.. hihihi..

    ReplyDelete
  3. cantiknya ..btuah bdn dapat pergi ketmpt2 mcmni.. nmpk cam panas jer..rupanya sejuk.. patutlah syakirah berbaju tebal..

    ReplyDelete
  4. Assalam mamasya,
    uish cantik betul laut airnya biru tu ya..
    terpegun kita tengok walaupun dalam gamabr tapi rasa macam clear gitu..macam kita pun ada kat situ..seronok tengok tau..betul tu walaupun nampak macam panas, tapi cuaca disana pasti macam aircon gitu..kita suka cuaca macam gitu, tapi tak berapa suka yang bersalji..itu sejuk sangat..hehe

    ReplyDelete
  5. subhanallah...memang indah sekali ciptaan Allah. suka tgk view laut yg membiru tu kak..dan model kecil yg comel syakirah:)

    ReplyDelete
  6. Cantiknya tempat ni kak. Tambah tambah ada model comel baju pink tu hihih

    ReplyDelete
  7. Bestnye jalan2 cuti sek...kami tahun ni mmg cuti2 Msia aja. xbestnya sbb kena menjaga anak teruna berpantang. huhu!!abis kacau aktiviti org lain.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2