klik Nuffnang

Friday, April 13, 2012

Syakirah dah 2 thn 10 bulan

Assalammualaikum buat pengunjung semua
Rehat kejap dari citer masak.nak citer ttg anak dara mama yg sorang ni...Syakirah, lama rasanya tak kongsi ttg perkembangan Syakirah yg dah masuk 2 thn 10 bulan skrg.lagi 2 bulan genap umur Syakirah 3 thn.tp kalau saiz baju budak 3 thn confirm pendek dan ketat.kena pakai saiz budak umur 4-5 thn.


Syakirah hobinya suka bergambar.kadang mama sibuk nak ambil gambar masak2, dia pula sibuk minta ambil gambarnya. bila cakap cukuplah dulu Syakirah bergambar....dia jawap satu lagi..satu lagi..last ni last dia maknanya beberapa gambar lagi.kalau abg2nya mana ada nak minta bergambar....mama yg suruh baru mereka nak...


dan kalau moodnya nak tukar baju, siap 3-4 kali selongkar almari pilih baju sendiri yg dia nak pakai....habis sepah baju dibuatnya dan satu lagi kalau dtg mood nak pakai sepit....penuh kepala dg mcm2 sepit...bila mama cakap tak cantiklah sepit byk gini...cantik..Syakirah suka.Syakirah kalau anak2 patung sesekali adalah dia main, yg dia suka main masak2...masak di dapur dg mama atau main masak2 permainan dia.suka tengok citer Dora,Diego,Upinipin dan Barney.kalau abg2 main bola atau melukis diapun nak join sama.


kadang2 dgn abgnya, dia suka juga mengarah....nasib baik abg2sporting.pernah satu mlm tu dia suruh abg Syamil tidur....abg Syamil tidur...dah lewat...pukul 6 ni...sambil terus tutup lampu bilik abg Syamil.mmg betullah dah lewat masa tp bukan pukul 6 tp pukul 10 mlm....hi...hii

Aiskrim ni semlm mama hidangkan utk Syakirah dan abg2.Suka Syakirah mkn ais krim strawberry sbb masam2 manis.Syakirah kalau manis2 kurang suka.kek coklatpun dia tak berapa suka.yg herannya kalau buah masam...limau ke.. strawberry...aiskrim strawberry dia suka pula.
Utk resepi aiskrim akan menyusul next entry....tungggu...

11 comments:

  1. Comelnye Syakirah..seronok ada anak pompuan kan Mamasya...dapat satu pun jadi la...tapi saya dapat dua :)

    ReplyDelete
  2. salam akak....alahai tomey2 nye Syakirah ni. btw, hehe nak gelak ada gak tgk gambor ni. stroller & minnie tu sebijik anak dara ros punya.....nanti ros tag gambar @FB akak ye.hehe, blh geng ni

    ReplyDelete
  3. assalam Mamasya
    comel lote anak dara sorang ni he he
    memangkan anak dara suker bergambar, baju2 mesti nak pilih sendiri je he he dimata dia cantik dari kita he he
    mainan masak2 tak tinggal maklumlah anak dara he he

    ReplyDelete
  4. Salam Mamasya...

    dah besar ye. comel pulak tu!!!

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Syakirah sayang!!

    Selamat hari ulang tahun yg ke 2 buat Syakirah....moga sentiasa
    dlm rahmat Allah,menjadi anak yg bijak,soleha serta membesar
    dgn sihat dan cemerlang dlm kehidupan pd masa akan dtg.Cepatnya Syakirah ni membesar ya rasa auntie Nur mcm baru lihat baby Syakirah gitu...hehehe...ada birthday kek tk?? Boleh la kita share sama2 ya...tk lupa juga ngan abg Syazrin tu..hahaha.

    ReplyDelete
  6. salam mamasya..
    dah ada bakat macam mamanya lah tu..suka masak..
    pandai dia jaga rambut...selalunya budak mcm syakirah ni akan rimas kalau berambut panjang...

    ReplyDelete
  7. tomei la dak Syakirah ni...panjangnya rambut ni mesti jiwa jiwang pincess2 ni kan?...err memang kanak2 le ni suka sgt ngan stroller tu ek, kak chah dah dua biji dah humban sbb patah riuk, pastu melalak nk lagi...huhuhu

    ReplyDelete
  8. salam dari oman mamasya - dah besar syakirah ya :)

    ReplyDelete
  9. Mama..macam tue la kan kalau anak pompuan..anak asz pun sama...ikut dia minat jer...dari sepit/cekak rambut sampai la ke kasut yang nak di pakai...pastu time kita masak dia yang sibuk bertanya itu ini..nikan buat masakan yang berdoh...siap mintak skit nak buat..dia ingat macam plastesin pulak...hehe,
    Selamat Ulang Tahun Kelahiran yang ke-2 buat Syakirah....semoga menjadi anak yang solehah dan diberkati dunia akhirat Amin.:))

    ReplyDelete
  10. Wah dah besar buah hati penggarang jantung ,mama ni :)

    ReplyDelete
  11. Wah.....comel sungguh pengarang jantung Mamasya....dah besar dah...alahai....sekejap saja rasanya dah 2 tahun 10 bulan dah dekat 3 tahun tu.......semoga Syakirah sentiasa diberkati Allah.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2