klik Nuffnang

Tuesday, April 24, 2012

Menjamu Tetamu Lagi....

Assalammualaikum semua
Sambungan dari kisah Syakirah dok intai sebalik bunga mama dan ayam masak ros madu ......jadi hari ni kongsi lain2 menu yg mama hidangkan utk tetamu yg kami jemput lunch di rumah hari sabtu lepas pada 21.4.2012.Taklah byk masak sbb tetamupun hanya beberapa org tp mcm biasa kalau masak, masak lebih utk kami sekeluarga juga. Nasinya pula...oleh kerana set nasi putih dah mama masak utk menjamu tetamu yg lepas jadi kali ni tukar menu set nasi yg lain pula.....

iaitu nasi tomato

yg digandingkan dg Ayam Masak Ros Madu


juga daging gulai kawah....

sotong goreng yg masih dlm kuali....gambar dlm pinggan lupa nak ambil...


telur dadar gulung


acar timun & kubis...


air mango, kuih talam, kuih cara dan puding jagung berkuah

buah-buahan

Disebalik tabir.....


Ayam Masak Ros....tgh masak dlm kuali, resepi spt dientry bawah.


Nasi tomato masak atas dapur...utk resepi klik sini...

Nasi tomato...baru masak.....

tetamu sedang menikmati hidangan....

15 comments:

  1. haa tu dia menu penuh meja dr hujung ke hujung tu...hehehe...bestnya kalau QH jd tetamunye tu...pasti xlepas peluang punya la...hehehe

    ReplyDelete
  2. Mak ai...berderet macam LRT di KL...kalau akak pengsan nak masak macam tu.....itulah yang abang sayang ya

    ReplyDelete
  3. bestnyer kalau dapat undangan makan camgini..
    kalau akak tak terbuat nih Ziela..
    respect laa...
    nnti balik msia jemput akak lak yer dtg makan kat rumah ..kalau duk balik melaka..

    ReplyDelete
  4. salam mama...tertingkat buah..berderet lauk..yg tak tahan tu bila tengok sutun berlengkar atas kuali...aduiyaiiii..

    ReplyDelete
  5. salam kak murah rezeki akak menjamu tetamu,akak masak sorang2 ke semua tu ?

    ReplyDelete
  6. Mamasya..
    teringin nak join tetamu makan lauk dan nasi tomato yang sedap2 tu...

    ReplyDelete
  7. Assalam Dik Ziela...berderet2 memasak...terkenang masa Akak dok study kat US dulu2...Hubby Akak pun suka entertain guests jugak...so Akak pulak suka memasak....so kalau raya2 ramai yg berkumpul buat jamuan makan2..!sedapnya nampak makanan tu semua!

    ReplyDelete
  8. salam kak
    berderet lauk tue..kita suka klu makan nasi ada lauk byk2 he hhee bestnya..mana budak kecik chumiil tu kak..x nampak kat pic..:)kirim salam kt dia tau..:)

    ReplyDelete
  9. alahai...sedapnya...sib baik kenyang baru makan roti nan cheese & ayam tandoori..

    ReplyDelete
  10. hidangan untuk tetamu yang istimewa ni.macam-macam ada.lengkap lagi.puas hati jika tetamu pun suka..

    ReplyDelete
  11. salam mamasya, rajinnye memasak untuk menjamu tetamu tu kalau akak jadi tetamu tentu happy dpt makan yg berderet2 tu kan..

    ReplyDelete
  12. mama sya..ya allah byk nyee makanan....kalo bg sini sikit kann bestt

    ReplyDelete
  13. Bestnya kalau saya jd tetamu akk ni. hihi..mmg rezeki tetamu gitu kan. :D

    ReplyDelete
  14. akak, saya nak jadi tetamu akak juga ni..hehe suka tgk menu yg berderet tu sedapnya..:)

    ReplyDelete
  15. Salam Mama..saya kan, klu dapat nasi tomato ngan gulai daging kawah tu pun jadilah...Tapi klu dapat yang lain2 tu kira bonuslah kan.......He he he he berangan di kejauhan...Sedapppnya kakkkkkkk....

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2