klik Nuffnang

Sunday, April 15, 2012

Sarapan pagi di Hilton Alexandria


Assalammualaium...moga semua sihat ceria
Selamat berhujung minggu semua.Hari ni ahad dan esok, sek disini cuti 2 hari cuti Easter + 2 hari week end...jadi 4 hari cuti minggu ni.Semlm bawa mereka jln2 sambil belanja dapur.hari ni xtvt bebas kat rumah.Citer ttg xtvt....beberapa minggu lepas, mama ikut husben ke Alex atas urusan kerja...perjalanan dlm 3 jam dari rumah.

hanya Syakirah yg dibawa sbb abg2 sekolah.abg2 kena tinggal dg bibik...tak lamapun hanya 1 mlm sahaja.Lagipun dah pernah 2 kali bawa abg2 stay kat sini sebelum ni..jadi diorg pun tak kisah kena tinggal.

Syakirah tgh sembang dgn abg2nya.entah apa disembangkannya....leka betul berborak..kejap senyumm..gelak.. sampai terlentuk...

utk sarapan pagi, bersarapan di restoren hotel. jom tengok apa yg dihidangkan oleh hotel kat sini utk sarapan.yg pasti jgn cari nasi lemak...mee goreng..nasi goreng....bubur...
kaunter roti

pelbagai roti ada...manis...tawar.yg bertutup kain putih tupun roti

juga croissant,tat buah2an dan cake...

kaunter buah2an segar,dried fruit dan buah2 jeruk.kalau di Cairo ni femes buah & sayur2 jeruk

kaunter cheese&yogurt,smoked chiken,beef salami

ada white cheese,blue chees,cheeddar dan gouda cheese


kaunter salad...ada tahina,terung goreng,cili goreng pedas,mashed potato


lagi kaunter cheese,salad dan buah zaiton


ada foul medammes utk mkn dgn pitta bread,hot oatmeal,minyak zaiton


itu bah hidangan makanan.selain dari gambar2 di atas di kaunter utama ada juga dihidangkan nasi dan sayur kukus, telur rebus, pizza, sosej,stim mushroom,roti arab, falafel, scrambled Eggs,omelette,baked bean, fatir bread dan ada 2-3 menu lagi.


waktu utk makan....

pinggan mama...nasi dan sayur kukus.konon2nya nak menu sihat tp ambil juga sosej, meatball in tomato sauce,falafel dan yg 2 kpg tu...lupa pula...lagi omelette pun ada..dah tak da sihatnya.Syakirah pula makan telur rebus....putih je dia suka...kuning dia tak mkn

pizza dan Strawberry Pie

dah habis sarapan....posing dpn pintu restoren

4 comments:

  1. My daughter study in Alexandria. Mamasya tinggal di Alex ke

    ReplyDelete
  2. Salam mamasya,
    wah.. kat sana mewah dgn roti ya. Saya aritu singgah UIA, makan kat kedai makanan arab kat atas, pelik sungguh saya bila nampak roti dgn cheese, spagetti. Saya ingat semuanya nasi mandhy atau roti arab yg tebal tu jer. hehehe..

    ReplyDelete
  3. as salam mamasya..hi hi..Nekcik kalau jumpa pelbagai roti ni memang suka terlupa diri..macam nak telan semua...hotel azhar jeddah..breakfast banyak roti..Mamasya ada resipi danish roll tu tak? peberet lah sangat tapi slalu dapat yang tak rapuh..
    masukkan lah gambar sekitar Egypt..manalah tau kot kot ada rezeki terpijak..boleh berkunjung rumah mamasya..tumpanng makan...ha..ha

    ReplyDelete
  4. suka sgt tgk muka syakirah tu... comel sesgt... tambahan lg pic yg dia ngah borak dlm hp tu... rasa nak peluk jer dia... ^_^

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2