klik Nuffnang

Wednesday, June 6, 2012

Lunch Atas Kapal Nile Cruise



Assalammualaikum semua
Moga semuanya sihat dan ceria...hari ni nak citer ttg kisah lunch atas kapal Nile Cruise sambil menyusuri Sungai Nil pada 15 Mei 2012 yg lepas.Seperti yg diceritakan dalam entry Menyusuri Sg Nil , kalau bercadang nak menyusuri Sg Nil kita boleh pilih sewa bot ataupun menaiki kapal yg ada pakej makan lunch atau dinner. Untuk xtvt lunch atas kapal yg mama naik bersama ladies di sini, kapal berlayar tepat jam 12 tgh hari selama 1 1/2 jam menyusuri Sg Nil.

Xtvt lunch atas kapal bersama ladies Msia anjuran persatuan di sini

hampir semua ahli persatuan dapat hadir utk lunch atas kapal ini.
Seronok bila sesekali dpt berkumpul ramai-ramai

menu lunch yg disediakan......jom tengok satu persatu apa menu makanan Arab yg dihidangkan

kentang goreng

ayam bakar

sayur celur

pasta

daging dalam sos blackpapper....

nasi

kebab...kalau menu Arab mmg tak tinggal kebab

bgh kaunter roti...makan dg sup

kaunter salad dg ukiran buah labu...cantik ukiran labu ni...

mengambil makanan yg dihidangkan

suasana restoren dlm kapal ni.....lapang sbb booking khas hanya utk kami lunch, tiada pelanggan lain

pinggan mama.... sedap makanan yg dihidangkan...

ada persembahan tarian Arab

menikmati hidangan..

sambil makan disajikan dgn nyanyian dan tarian Arab

juga dihidangkan dg tarian traditional Arab ni,Tanoura Dance tp mama panggil tarian skirt kembang....

pusing2...nanti akan dibuka satu lapisan skirtnya...

dah tanggal 1 lapisan skirt, pusing ke atas.....

sambil pusing bergerak ke arah meja makan..

lepas satu meja ke meja.....

pusing sebelah tangan je....lajuu...langsung tak jatuh..

jom tengok desert yg disediakan...ada kek, jelly,buah2an dan manisan

kuih manis Arab antara dessert yg ada...

juga ada kek bday yg disediakan oleh pihak kapal

utk ladies yg lahir bulan Jan-Jun...sambut beramai-ramai

persembahan terakhir sebelum pelayaran tamat

dessert yg diambil

Selesai sudah pelayaran...bergambar sebelum balik. Oleh kerana kapal ni besar tak terasa kapal ni bergerak, tahu2 dah pusing sampai semula ke Jeti...tak terasa 1 1/2 jam atas kapal.....

14 comments:

  1. besnyer...berapela harga pakej die rerk?

    ReplyDelete
  2. Dear, inilah kapal yang kami naik tapi untuk dinner. Terpaksa mengejar kapal ni dengan bot sebab dah terlewat. Kecut perut betul hari tu. Tak sempat nak ambik gambar depa menari pun.

    ReplyDelete
  3. Amboi pak arab menari ke? takde tarian gelek2 kaum pompuan ke mamasya? tak pening ke makan dlm kapal? bnyk soal akak ni....seronok sesekali join ramai2 begitu.

    ReplyDelete
  4. Salam mamasya..

    behhnyaaa...yummy plak tu menu tu. tang sayur celur tu buat saya ngenccesss.adehh memang xleh tahan kalau bab sayur..lain tu tak wase apa pun..hehe....
    tq sharing story mori obersi...muahhh!

    ReplyDelete
  5. bestnye dpt mkn dlm kapal cmtu...teringin nk mrasa jugak..

    ReplyDelete
  6. bestnye mamasya. dapat makan dalam kapal nile cruise. bersemangat nak makan. plak tu lauk2 semua nampak sedap2... uishh sangat terliur nih ;p

    ReplyDelete
  7. salam mamasya.. bestnya adal pengalaman macam tu.. seronok sangat.. tambahan makanannya macam2..

    ReplyDelete
  8. teruja lah akak tengok mamasya sangat2 bestttt ,nak tnaya mamasya yg pakai baju hitam tu keee nak busy bosy sikit ni hee menu semua sedap2 belaka mesti mahai ni kan bayarannya hee

    ReplyDelete
  9. bestnyaaa siap ada tarian arab .. awesome betul ! .. ;)

    ReplyDelete
  10. assalam
    seronoknya
    kek besday pun ada, best ni

    ReplyDelete
  11. salam mamasya.....bestnye lunch atas kapal....teringat plak pengalaman dinner atas cruise @putrajaya. kami cikgu2 di sponsor oleh PIBG.

    ReplyDelete
  12. murahnyer naik kapal tu adoii berbaloiii siap makan erk? pakej tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dyg.harga pakej sekali dgn makan dan naik kapal.biasa kalau kapal besar sekali dg mkn dan show. kalau bot kecil baru tiada mkn, itupun dpt murah booking 1 bot utk kita sekeluarga.

      Delete

Klik Nuffnang2