klik Nuffnang

Thursday, June 21, 2012

Syakirah dah 3 thn!




Assalammualaikum
Hari ni 20 Jun, genap 3 thn usia Syakirah Aeda....happy birthday cayang mama.Doa mama moga Syakirah sentiasa sihat sejahtera dan ceria...membesar menjadi anak yg soleh dan menyayangi keluarga.T.kasih byk2 buat teman-teman Fb yg dah wish b'day utk Syakirah....muaahhh cayang dari Syakirah.
Agak lewat masukkan entry hari ni sbb ada urusan sikit dan mencari gambar2 Syakirah masa baby utk dimasukkan dlm entry kali ni sempena bday ke 3 thn, sekadar mengimbau kembali kenangan semasa Syakirah masih baby hingga kini, senyum mama melihat aksi Syakirah masa kecil...dari lahir muka mcm anak Jepun tapi skrg dah berubah. 11 thn lamanya menyimpan nama Syakirah sejak mengandung abg yg sulong sbb dijangka akan melahirkan puteri sulong, tp dari abg sulong, anak ke 2..ke 3 dan ke 4 semua putera, kelahiran ke 5 barulah seorang puteri...terus Syakirah Aeda diberi nama. Wpun 4 putera yg lahir dulu, barulah puteri...Alhamdullilah bersyukur ke hadrat Ilahi dengan kehadiran 5 cahayamata penyeri keluarga, apatah lagi 3 thn menunggu barulah abg yg sulong lahir.




3 thn lepas....20 Jun 2009, beberapa jam selepas dilahirkan di Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha (R.I.P.A.S), Brunei Darussalam dg berat 4.17 kg, Alhamdullilah bersalin normal. nengok masa ni Syakirah sebiji macam anak orang Jepun...



Syakirah pada usia 3 hari dah di rumah



besarnya nganga mulut.....Syakirah usia 6 hari...




Syakirah masuk 2 minggu usia..




usia hampir sebulan...


juga usia sebulan....

usia sebulan...masa ni rajin betul mama ambil gambar Syakirah

usia 2 bulan..rambut baru tumbuh selepas cukur



mencecah usia 5 bulan

usia 6 bulan...bulan terakhir di Brunei...

usia 9 bulan semasa bercuti di Langkawi

Syakirah bersama abg2 bercuti di Langkawi 19.3.2010


Syakirah usia 1 thn 3 bulan


Syakirah usia 1 thn 4 bulan


usia 1 thn 5 bulan


usia 1 thn 7 bulan


Syakirah usia 1 thn 8 bulan...di Msia

Syakirah ...birthday ke 2 thn sambut di Cairo


Syakirah usia 2 thn 9 bulan...rambut sengaja mama simpan pjg, tak pernah potong sejak lepas cukur masa baby dulu.


genap 3 thn...........Syakirah ada minta kek birthday utknya, sejak bday abgnya bulan April lagi dia nak kek bday ni.mama masih mencari idea camna nak buat sbb mama bukannya pandai sgt nak hias kek...tak tahu boleh buat ke tidak....

20 comments:

  1. Happy birthday Syakirah cayang...semoga menjadi anak yg solehah..amin. comelnya dia masa kecik...putih gebus betul la.geram tgk..:)

    ReplyDelete
  2. Hepi Besday Syakirah! amboi comelnya anak dara mama ni. semoga jd anak yg solehah dan berjaya dalam hidupnya. Amin..

    ReplyDelete
  3. Mesti tembam comel masa lahir sebab lebih 4kg! Happy birthday sayang Syakila... besar nanti jadi anak yang solehah ye sayang!

    ReplyDelete
  4. Hepy besday Syakirah....semoga membesar menjadi anak yg solehah....:)

    Bam2nya dia masa baby ye kak...mcm nak gigit2 jer pipinya...lahir pun..kusssss semangat...cmne la akak kuarkan tu ye....hehe...

    ReplyDelete
  5. cantik Syakirah...ada rambut panjang boleh diikat...anak saya dah 2 tahun,rambut tak tumbuh panjang lagi...asyik pendek je...kalau tak tau jantina orang kata lelaki..tahniah ye sambut hari lahir ke 3 tahun!

    ReplyDelete
  6. hppy besday Syakirah tomeiiii2...wah kecik2 dh pandai bgaya ni...mmg mcm ank jepun msa bru lahir tu...geram tgk pipinye tu...rasa nk picit2...hihi

    ReplyDelete
  7. heppy bthday wat syakirah..uisss nk cubit pipi tue time lps lahir..h ehhee akk asal cute sgt syakirah nie..camner leh jadi muka cam jepun kak..kasi tips sikit.:)

    ReplyDelete
  8. eh...eh...lain benor rupa masa lahir ya.....tu le budak2, makin besar makin berubah.....tp comel lote sya nih.....n selamat ulangtahun, moga membesar makin comel n jelita selalu....

    ReplyDelete
  9. EPI BESDAY SHAKIRAH.. AMBOI GEBUNYER SHAKIRA KECIK2, IKUT SAPE LAH TU EKKK...

    ReplyDelete
  10. happy bufday shakira. semoga menjadi anak yang solehah kebanggaan keluarga.

    ReplyDelete
  11. Happy besday Syakirah...auntie geram tgk masa yg dok ngangaaa tu....ihiihhi

    ReplyDelete
  12. Sorry mamasya sbb baru dpt singgah, rasanya belum terlambat untuk ucap happy bday buat Shakirah yang comel manis, Happy bday Shakirah!!!, semoga besar nnt jadi anak yang solehah & pandai masak mcm mamanya : )

    ReplyDelete
  13. Aamiin ya rabbal alamiinnn..Slmt Hari Lahir buat Syakirah yg comel, moga membesar menjadi anak yg solehah yg sentiasa membahagiakan dan membanggakan ayah dan ibunya.

    ***tentu mama buat kek special kan...tak sabar nak tunggu ni..

    ReplyDelete
  14. Comelnya Syakirah...Masa lahir tu bkn main tembam lg sampai 4 kg lebih tu...Happy Birthday Syakirah....

    ReplyDelete
  15. Syukur Alhamdulillah.. Happy Birthday Syakirah Aeda... comelnya dia... :)) betullah masa kecik macam anak Jepun! putih melepak! geramnya... dah besar cantik! Tahniah Mamasya... :))

    ReplyDelete
  16. HAPPY BIRTHDAY Syakirah cayang dari AuntieRoz & Liana! Alamak auntie terlambat dah rupa nya. Semuga Syakirah membesar sihat, jadi ank yg solehah, cerdik-pandai, baik-hati, penyayang.... dan di berkati Allah! Mmmmmmmmmmmuah2 xoxoxoxo dari AuntieRoz & Liana.

    ReplyDelete
  17. Hepi Besday Syakirah...muahhhh! ammpunzzz mamasya, dawi baby menten comel..kiut miut.putih melepak.Ehh anak mama yg bongsu sebaya ekk dengan anak saya yg bangsu Izahm..beza bulan je....moda menjadi anak yg soleh...muahhhh!

    ReplyDelete
  18. Selamat harijadi Syakirah cantik manis...

    ReplyDelete
  19. hepi befday syakirah... sekejap je dah 3 tahun... mesti dah petah bercakap kan.

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2