klik Nuffnang

Tuesday, August 2, 2011

Rakaman Tv Satelit Mesir Utk Program Ramadan



Assalammualaikum semua...hari ni belum ada menu yg nak ditayangkan...gambar2 masakan mmg telah ada tp nak bagi laluan kepada sicantik manis spt yg diceritakan dlm entry lepas....namanya Rona pengacara tv terkenal di Mesir. Kisahnya pada bulan Jun lepas, beliau dgn krew tv satelit di sini telah menemuramah 3 famili Msia di sini termasuk famili kami untuk rakaman program Ihna Kullina Sa'imim.....yg bermaksud Kami Semua Berpuasa.Wpun rakaman dibuat bulan Jun, mmg sengaja tangguh entry ni khas utk update di blog pada bulan Ramadan sbb program ini khas utk bulan Ramadan dan akan disiarkan di satelit tv Mesir pada bulan Ramadan ini.

Pengalaman pertama mama dpt tengok live bagaimana rakaman tv dibuat.Untuk rakaman ni kami semua pakai baju melayu dan baju kurung termasuk anak-anak. Soalan semasa temuramah pula berkisar ttg pengalaman di sini.Jom tengok gambar2 sekitar rakaman...



Sesi rakaman temuramah bermula...



Famili kedua sdg ditemuramah...



Giliran famili tuan rumah sekeluarga ditemuramah

Ini pula gambar-gambar di sebalik rakaman di buat.Semasa rakaman..tak boleh bising...bunyi flash kamerapun dikira mengganggu rakaman.Rakaman diulang semula jika berlaku kesilapan tp taklah semua sekali, hanya sambung semula bahagian yg perlu dirakam semula.







Disamping rakaman temuramah, tuan rumah turut menyediakan pelbagai menu makanan Msia utk hidangan pengacara serta krew dan termasuk kami semua.



Rakaman juga dibuat semasa pengacara sedang melihat juadah yg dihidangkan...



Juadah penuh meja...makanan Msia, semua sedap-sedap belaka...tak tahu nak mkn mana satu...



sate, lauk ayam , solok lada, sayur campur & pajeri nenas



ada juga ikan sweet and sour, sambal udang, kurma ayam, lauk daging dan lain-lain juadah...



sementara menunggu rakaman dibuat, tuan rumah menghidangkan kek dan pudding.



gambar semasa menunggu krew rakaman tiba....abg Syamil,Syakim & Syafiq



Gambar akhir sebelum balik..Syakirah dgn anak tuan rumah

6 comments:

  1. Mamasya..tu dia kuar tv kat Mesir lak eh...tahniah...seronok akak dgr...Makanan pun byknyaaa...masing2 pakat masak ya Mamasya? Penuh meja tuuuu...hehe

    ReplyDelete
  2. Makanan!! pengsan tengok banyak macam tu. dah lama tak jumpa makanan mewah macam tu. uhuhu.. Salam Ramadhan kak. :)

    ReplyDelete
  3. Assalam Mamasya,

    Wow! Syakirah masuk TVlah...he he he FOFULAR lah lepas ni AEDA SYAKIRAH...

    ReplyDelete
  4. Salam Ramadhan mamasya...dtg singgah nak joint makan...he he penuh makanan satu meja...
    WaH! Mamasya satu famili masuk program tv Mesir...menarik...kenangan di perantauan...berbuka ape hari ni...mesti macam2 menu yg dimasak...:)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum mamasya..
    Tahniah... Masuk prgm tv kat Mesir yer... seronoknya... n banyaknya menu yg terhidang kat meja tu... sedap2 plak tu

    ReplyDelete
  6. salam kak.. banyaknya makanan.. bestnya masuk TV..:) suka tgk rumah2 kat mesir ni besar dan cantik je nampak mewah je..rumah je alahai.. comel je

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2