klik Nuffnang

Thursday, August 4, 2011

Kuih Puteri Ayu Ceria utk potluck



Sementara menunggu waktu berbuka update ttg kuih puteri ayu dulu, ni bukan juadah berbuka hari ini tp buat hari Khamis lepas utk pot luck sempena satu majlis di rumah TYT Duta. Oleh kerana dah lama tak buat kuih puteri ayu...terasa nak mkn, jadi sambil makan buat lebih utk di bawa ke pot luck sekali.



Kuih puteri ayu masih guna resepi yg sama spt entry sebelum ini, utk resepi sila klik sini.



sepinggan siap utk dibawa ke pot luck...buat satu adunan sahaja sbb masing-masing bawa kuih utk majlis tersebut.esok ada majlis berbuka puasa bersama2 dgn org Msia di sini, kuih.. pot luck juga...tgh cari idea nak buat kuih apa...

10 comments:

  1. salam kak.. sedapnya nampak puteri ayu .. memang ayu dan ceria.. sebab warna warni rajin akak mewarna warnikannya..:)

    ReplyDelete
  2. Assallamualaikum kak .
    Selamat meneruskan ibadah puasa yer. Dah 3 kali rasanya Naz tgk kuih puteri ayu versi akak ni. Cantik sangat.. Warna2 yg ceria.. Macam mana puasa di sana Mama?

    ReplyDelete
  3. cantik menarik puteri ayu..kalerpul gitew

    ReplyDelete
  4. salam ramadhan mamasya..pe kata buat puteri mandi lak..hihihi easy and simple

    ReplyDelete
  5. uish rajinnya akk kalerful kan dia. nmpk cantik sangat! ;D

    ReplyDelete
  6. rajinnyer ziela buat warna warni tu.. ratna ni.. nak tekan2 kelapa dlm acuan tu pun rasa malas yg amat.. hehehe.. tu pasal dah lama tak buat kuih puteri ayu ni.. acuan dah lama beli tp lom pecah dara lagik! hahaha..
    Pasal pot luck tu.. kena buat kuih yg senang cari bahan2 kat sanalah ziela..

    ReplyDelete
  7. memag ceria sungguh ... uishh memang sabar betul nak buat kuih ni. dah la nak menekan kelapa lagi, pastu nak buat wane warni lagi.. salute la saya nengok kuih tu. hehe

    ReplyDelete
  8. salam, nak tanya. di mesir ni ada ke acuan kuih puteri ayu ni?kelapa tu pakai kelapa kering ye? terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. di Mesir tiada acuan kuih ni.guna kelapa kering.

      Delete

Klik Nuffnang2