klik Nuffnang

Tuesday, July 17, 2012

Bawa anak2 tengok Circus Show



Assalammualaikum buat semua dan terimakasih buat pengunjung semua.
Anak-anak dah mula cuti sek....cuti summer selama 2 bulan lebih bermula minggu ke 4 Jun lalu. Asyiklah bertanya apa xtvt masa cuti.....jadi antara xtvtnya bawa mereka tengok circus show....iaitu xtvt pada hujung Jun lepas. Tempat pertunjukkan sarkas ni tak jauhpun dari rumah...dlm 15 min driving dan dibuka waktu mlm. Kongsikan sebahgian gambar utk kenang-kenangan..


Anak2 mmg tak sabar nak tengok circus show ni...mamapun sama. sbbnya mama masa kecil dulu suka betul tengok sarkis kat tv.....dah dewasa ini baru dpt peluang tengok live dg anak2. Tp kat tv skrg dah jrgkan siar pertunjukkan circus tak mcm dulu2....yg mama ingat monte carlo show....terhibur tengok mcm persembahan terutama part ada pertunjukkan haiwan...monyet...dll tp show yg kami tengok mlm itu tak da haiwan lain kecuali singa.


show bermula 9.30 mlm dlm 1 1/2 jam persembahan.hanya separuh tempat yg penuh...tak ramai org sbb show ada setiap mlm.


Selain dari Egypt ada lain2 negara juga buat persembahan. pertunjukkan dimulakan dari Egypt... org panjat tali....


kayuh basikal atas tali....tinggi pula tu....gayatnya....


show clown.......


kuat juga perempuan ni wpun kurus tp boleh pegang lelaki gitu

yg ni mama suka tengok....berdiri 45', hanya pegang bhg lutut tp tak jatuh...perempuan tu mcm patung boleh diri tegak lurus.....

hanya 2 tangan tp boleh imbang 2 badan....


dan ni menarik juga....perempuan ni mmg kuat boleh tampung lelaki itu...ada beberapa lagi show dr pasangan ni yg menarik....


pertunjukkan juggling dari team luar negara...Rusia ke negara mana lupa pula


junggling dg bulatan besi...


show dari Egypt...


yg ni magic show...... perempuan tu dlm sekelip mata boleh tukar baju...ada yg ditukar dlm kotak merah tu....dan ada hanya dibelakang kain saja tp cukup pantas...sekejap dlm 1-2 min dpt tukar baju....


meja kecil terapung....tak da talipun...mcm mana boleh buat....


tukar baju lagi....sepjg show dlm 8-10 psg juga tukar baju dg pantas sekali....


ni pula show oleh tukang masak.....juggling pinggan


ni boleh cuba kat dapur.......imbangkan beberapa senduk tanpa jatuh...


pusing pinggan...pinggan berpusing serentak tanpa henti....

Joker ni berdiri betul2 dpn kami sekeluarga....

joker ni dudukkan 4 penonton tanpa jatuh...

bergayut pegang leher je....takut tengoknya

sbb tinggi....kat bawah tak da letak tilampun...


juggling bola dg gaya melentik ke belakang...kalau mama dah patah pinggang buat gaya gini.....hi..hi...


sumpit belon...belon pula digigit oleh perempuan tu...kalau tersalah sumpit kena muka....tp dia berjaya sumpit belon...


baling pisau ke tas board dg menutup mata....nipun bahaya juga....2 org kat board tu penonton ,isteri kpd lelaki yg pakai baju merah tu duduk belakang kami....bising isterinya risau sbb suaminya masuk show itu...isteri mana tak takutkan bila tengok pisau nak dicampak gitu....

show lompat atas jaring....

berjaya duduk atas kerusi dg satu lompatan...


dapat berdiri bertiga atas tanpa jatuh....


masa show ada org jual belon....minuman dan makanan ringan...


show berehat sekejap utk pekerja pasang jaring dan pagar bagi pertunjukkan singa.....lega tengok org pasang jaring sbb kami dok depan sekali....taktkan singa tu melompat ke...


Loba Elhelw, an Egyptian lion and tiger trainer....dg rambut dan baju rimau....anak2 cakap dah mcm rupa singa je dia...hi...hi.tp mmg berani dia dg singa..


tak byk gambar pertunjukkan singa&harimau sbb tak dibenarkan ambil gambar guna flash....pertunjukkan singa ni show yg last sekali....


tamat persembahan.....seronok anak2 dpt tengok circus.....tak terasa 1 jam lebih kat sini.

3 comments:

  1. assalam
    wah cuti summer la skrg ye, best tu dpt tgk circus real ni,mesti anak2 suka sb duk tgk selalu kat Tv je he he
    macam2 show yg menarik dpt tgk ni, memang besttt

    ReplyDelete
  2. Salam Mama,
    seronoknya tgk circus. mesti budak2 excited habis. kat sini tgh cuti sekolah, tp tak sempat bawa budak2 ke mana2. circus pun ada. tp tak mengapalah kot sbb cuti sekolah sekali lg nak balik kg. tak sabar rasanya :D

    ReplyDelete
  3. Assalam mamasya,
    wah..2 minggu lebih kita tak kemari..banyak juga entry dah terlepas ya..
    seronok tengok mamasya& family pergi jalan2....jeolous i tau..hehe..
    jauh berjalan banyak pengalaman ya ..

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2