klik Nuffnang

Sunday, July 1, 2012

Trip to Sharm El Sheikh (Pt2)- Sekitar Naama Bay




Assalammualaikum semua dan slmt berhujung minggu
Nak sambung kisah trip tp Sharm El Sheikh.wpun pergi 3 H 2 M, dimana hari pertama dan ke 3 sebhg masa dlm perjalanan tp byk juga gambar yg sempat diambil. Sbbnya tengok byk tempat menarik viewnya, itu yg klik2 byk gambar.... utk dijadikan kenang-kenangan.Jadi akan ada beberapa entry kisah Trip to Sharm El Sheikh lagi lepas ini.
Sambung kisah ptg hari pertama, lepas sampai kami ke hotel check in tp sebelum itu tengok byk bunga2 berdekatan lobi hotel.....

Cantik sungguh.yg mama kagumnya sbb wpun dlm cuaca panas terik, kws hotel ni ada tanam byk bunga yg cantik.


bunga ungu dan putih.....cantik nampak lembut je bunganya.


Syakirah dan abg Syazrin

bukan senang nak lihat bunga2 yg cantik begini di Egypt.


di lobi hotel yg terletak di dlm kws Naama Bay juga.


Syakirah yg sentiasa aktif


tunggu ambil brg...naik kereta buggy utk dihantar ke bilik.mengah juga kalau nak tarik beg ke bilik.


dah sampai bilik....


penat rasa nak landing je....


lepas check in kami pusing kws town .....


dan sekali lagi ke kws ni cari makan.decide beli KFC utk anak2 .sementara tunggu husben beli makanan...posing dulu dkt situ


nampak kusyen....Syakirah apa lagi terus baring....


sepjg jalan di sini,kebanyakkan restoren menyediakan tempat duduk kusyen yg rendah gini di kws terbuka..santai.tak risaukan hujan sbb jrg sgt hujan di sini.


tengok Syakirah..mama suruh posing dia baring.....


tak boleh baring lama2, nanti org kedai marah....

kws setentang dg restoren...


kws sekitar...pelancong dah mula mengunjungi kws


Ni pula Old Market...antara tempat tumpuan pelancong juga. sebenarnya kami singgah sini sebelum check in di hotel. sebelah mlm kami dtg lagi ke sini utk lihat kedai2 sekitarnya...

hanya pusing saja tengok2 kws kedai di sini. ptg tak ramai org.


yg nampak bukit tu...sebhgnya dibuat tempat makan dan persembahan pd sebelah mlm.


kws Old Market ramai penduduk tempatan dan pelancong org Arab.pelancong asing tak ramai sgt kws ni.


mcm2 kedai ada di sini


kedai buah2an...menarikknya buah2 disusun berdiri...

gerai menjual botol yg diisi dg pasir warna-warni, cantik.di Msia dah ada kut botol hiasan gini,maybe mama yg belum pernah jumpa


mamapun nempah juga...


menariknya tengok....pasir2 yg pelbagai warna diisi dlm botol dg sudu kecil dan corong besi tanpa perlu merujuk gambar/contoh semasa membuat.akhirnya membentuk corak yg dikehendaki.mmg pandailah org yg buat ini....


nilah hasil yg di tempah...mamasya dan Sharm El Sheikh sbg kenangan pernah ke sini

unta yg kebosanan....boss yg busy main hp...

Next; Trip to Sharm El Sheikh (Pt3)- Sekitar Hotel...


Hotel dalam taman........

11 comments:

  1. Mamasya mmg ctk le pemandangan...botol isi pasir rasanya pernah nampak disini cuma yg buat mcm tu x ada ctklah geram mamaqs tgk

    ReplyDelete
  2. Mamasya, saya tak faham sgt kwsn bumi arab ni. Sharm el sheik ni bhgn mana ya

    ReplyDelete
  3. As salam mama,

    Seronok2!! Psssst... hubby Marya teringin sgt nak posting belah2 arab nunn... tp tak taulah ade rezeki ke tak ke sana... Dpt buat umrah dulu pun dah cukup baik rsnye...hik3... Cantik bunga2 tu, mesti dorang ni tanam ikut kesesuaian lah kan... sb sesuai tu yg hidup subur & mekar w/pun panas terik! :) Kuasa ALLAH! Masya'ALLAH :))

    Kreatif betul dorang buat ukiran pasir dlm botol tu ek! Dh jd kebiasaan tu yg laju je tu kan ;)) Seronok tgk pengalaman org ditmpt2 lain ni... Bertambah ilmu pengetahuan serta membuka minda... :)

    Kak, Marya dah buat dah pun risoles tu... tp xlah secantik & sekemas akak punya.... sy ni buat nak cepat je... hehehee..insya'ALLAH nnt sy tunjuk hasilnye ye! Terima kasih kak :))

    ReplyDelete
  4. Eh, kejap... tp Cairo dlm benua Africa kan? Arab-Middle East! Best jgk klau dpt pergi sana :)))


    Teringinnye kak.... berangan ;))

    ReplyDelete
  5. Seronoknya Shakirah.....
    Cantik botol tu, mama boleh buat bisnes, cuba la, mana tau berhasil:-)

    ReplyDelete
  6. owh seronok nya..mane lagi 3 orang tu mama...model berdua je? =))

    ReplyDelete
  7. Assallamualaikum Ma..

    Ma, model mama syakirah ngan syazrin yer.. Nampak muka mereka berdua jer kat atas tu..

    Ma, tang kalau nak tarik beg sendiri, mau mengah tu mmg setuju sangat ..hehehee.. Maklumlah dah 7 orang ahli rumah sekarang. Naz yg baru 5 ahli rumah ni pun semput gak bila sesekali pergi bercuti..heheheee...

    ReplyDelete
  8. Cantiklah pemandangannya Mamasya..., seronoknya nanti bila dikenang kembali.

    ReplyDelete
  9. aku suka banget sama blognya..
    isi blog dan postinganya bagus, menarik dan bermanfaat sakali..:)
    jangan lupa untuk terus menulis menulis yaa..^_^

    oia salam kenal
    kalau berkenan silahkan mampir ke EPICENTRUM
    folloback juga ya buat nambah temen sesama blogger,,tukeran link juga boleh,,makasih..^_^

    ReplyDelete
  10. Subhallah cantiknya bumi Egypt nii...jarang ada cover up pasal Egypt ni...bila mamasya tunjuk gambar ni..terus teringin nak ke sana...lagi lagi bila tengok carpet merah tu..bestnyer!!! insyallah one fine day semuga Allah izinkan!!

    ReplyDelete
  11. Assalam mamasya... best nye bumi Egypt nih... teringin nak kesana...boleh jumpa mamasya...hehehe

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2