klik Nuffnang

Wednesday, July 11, 2012

Trip To Sharm El Sheikh (Pt 5 )-Septg di Naama Bay



Assalammualaikum buat pengunjung dan teman2 blog....moga semuanya ceria dan sejahtera. T.kasih buat teman2 yg wish belated bday Syakirah.dan mamapun lega sbb dah dapat tunaikan permintaan buat kek Dora Syakirah.
Berbalik pada entry hari ni....mama nak sambung kisah Trip To Sharm El Sheikh kali ni (Pt 5 )-Septg di Naama Bay. Selepas keluar dari Cleo Park kami plan nak pusing2 lagi sekitar Sharm El Sheikh tp tak jadi sbb rasanya nak bawa anak2 jln sekitar Naama Bay sahaja yg terletak sebelah dgn hotel.


View dlm perjalanan dari Cleo Park ke Naama Bay....cantikkan bunga2 sepjg jln dg pokok menghijau


Dah sampaipun Naama Bay.masih lengang waktu ini...sesuai bawa anak2 tp kalau mlm mmg penuh dg pengunjung.di sini kami jln kaki menyusuri sepjg laluan...selesa sbb cuaca redup.


kws ini tumpuan ramai sbb byk cafe/restoren...restoren makanan Cinapun ada

restoren terbuka tanpa atap......sini jrg hujan dan nyaman sbb tak jauh dr pantai...

kedai2 souvenir


masuk kedai Vanila....anak2 nak mkn aiskrim


ada jual kek dan roti


ais krim dgn pelbagai perisa...


anak2 sedang menikmati ais krim di dpn kedai....ramai pelancong omputih di sini.


Syakirah tak nak mkn ais krim....


sibuk nak menari....Syakirah nari tarian Arab ke Hindustani ni..


view sekitar... suka tengok sofa rotan kat sini....selesa....


sambung jalan2....


stop kejap tengok kedai2 kat sini...


itu kedai vanila yg kami singgah tadi


teruskan perjalanan....


menyusuri kws kedai....


kami kemudian jalan ke laluan belah dalam yg menghampiri pantai.....byk restoren juga di sini...


sofa2 disusun utk pengunjung santai di restoren...ada hiasan unta


restoren lagi...byk restoren di kws ini yg terletak betul2 dpn pantai...

ni restoren belah atas....2 patung pangawal zaman Firaun di dpn restoren


ada restoren dan beach resort.....


byk betul restoren kat sini....tp kami tak singgah mkn kat sini sbb masih kenyang, lagipun plan nak dinner tempat lain...


mcm2 bentuk hiasan restoren ada..tp semuanya konsep santai dan mengadap pantai....nyamann...


simple aja tempat duduk...tp offer free wifi


Syakirah dpn restoren....menarik hiasannya...

habis jln kws restoren...pusing kws kedai2 pula


lukisan dari kain....gambar unta dan padang pasir


kemudian kami masuk ke Mall Diar Naama...


kedai2 dlmnya...tak byk sgt kedai dlmnya..

Syakirah dok belek topi....ada yg berkenan tak Syakirah...


dah keluar kws mall....lagi restoren di sini...


sepanjang laluan penuh restoren.....tanpa bumbung dan dinding,setiap restoren dipisahkan dgn corak kerusi yg berbeza


lagi kedai....tp tak beli apa2pun kat sini sbb brg sama mcm di Cairo


dah masuk semula kws hotel....hotel terletak hujung jln...mmg dkt sgt.kami ke pantai sekejap....


singgah kejap ambil gambar bunga ini lagi...cantik betul bunga ...

ada taman hijau...dgn bunga2...


dah sampai bilik, anak2 nak main bola dpn dpn bilik penginapan...seronok mrk dpt main bola sbb dah lama tak main bola atas padang gini

Next Trip To Sharm El Sheikh (Pt 6 )- Aktiviti Malam

12 comments:

  1. Bestnya jalan jalan tengok tempat orang....

    ReplyDelete
  2. wah Syakirah jadi model tetap mama je nih. hihi.. mmg comel!

    ReplyDelete
  3. cantik pemandangan tempat ni. bulan ramadhan nanti mamasya buat masakan arab ke untuk berbuka :)

    ReplyDelete
  4. Subhanallah...cantik2nya mama. Saya baru nak tanya, restoran2 tu letak kusyen bukan main empuk lagi depan kedai, kalau hujan mcm manalah yer? Kalau malam, diorang bawak masuk kusyen, tinggal kerusi jerlah togel2 ekk?

    ReplyDelete
  5. Muka syakirah cam orang arab la..
    Tk minat lukisan dr kain tu sgt2....lawanya..

    ReplyDelete
  6. syakirah klu bab berjalan mmg heppy jew..seronoknya klu dapat join skali..semuanya ngadap laut.bestt.:)

    ReplyDelete
  7. Salam Mama,
    amboi comelnya Syakirah nak menari tu. tumpang seronok baca pengalaman mama jalan2 kat sana. tunggu nak pergi sendiri mmg tak tahu bila atau boleh sampai ke tak :p

    ReplyDelete
  8. cantik dan menarikss lah mamasya macam akak pun bejalan sama dengan mamasya dan syakirah heee,bestnya kat pantai tu ya kalau dpt pergi kesana mesti kak noor nak cari mamasya heee

    ReplyDelete
  9. Best! best! best!!!!! macam sama terasa ada kat sana.. padahal ternganga depan pc ni hah! hehehe.. cutenya Syakirah gelek tarian apa tu.. dah macam anak arab pun ya wajah Syakirah.. besar confirm cun!

    ReplyDelete
  10. salam mamasya....cantiknye kerusi leopard kuning @restoren tu.

    ReplyDelete
  11. cantiknyer tempat2 kat situ yer.... ralit tengok gambar2nya tu....

    ReplyDelete
  12. bestnye kak. tempat pun cantik. nak ole ole kak...

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2