klik Nuffnang

Sunday, July 15, 2012

Trip To Sharm El Sheikh (Pt 6 )- Mlm di Old Market & last siri



Assalammualaikum semua dan selamat berhujung minggu
Nak sambung part akhir Trip To Sharm El Sheikh - kisah malam di Old Market dan siri akhir trip ini. Pergi 3 D 2 N...tak lama tp sampai 6 part baru habis cerita...sbb byk gambar dok klik2...utk kenang-kenangan dan berkongsi cerita. Sambung dari PT 5- Septg di Naama Bay , habis kisah ptg hari 2, sambung mlmnya kami keluar utk xtvt belah malam pula.


Ke Old Market tempat yg kami singgah ptg hari pertama.....utk dinner di sini. Pilihan restoren adalah restoren makanan Mesir - King Grill- El Masrien Restoren.


Sementara tunggu sampai makanan yg dipesan, restoren akan hidangkan starter.. roti arab, salad, kacang pool dan tahina,starter tak perlu minta mmg akan dihidangkan.

utk makanan order mushroom soup


nasi campur dg bihun, daging dan ada sos kat atas....lupa nama nasi apa..


chicken grill. tak byk ambil gambar makanan sbb mama order makanan yg sama termasuk utk anak2.....


dah selesai makan.ramai pengunjung restoren ni .. segan pula nak ambil gambar suasana restoren....


lepas makan,mr husben balik ke hotel sbb ada urusan.mama bawa anak2 tengok persembahan yg juga terletak di kws itu.persembahan di kws terbuka tp kalau nak duduk kenalah order makanan atau minuman. hanya order minuman utk anak2....


view tempat persembahan....berlatarbelakang bukit...


persembahan dimulakan dg tarian traditonal zaman dulu-dulu....


tarian tongkat...


tarian kelasi kapal


nampak ada tangga kat belakang penari.....tangga utk naik ke atas...ada tempat duduk buat pengunjung yg nak tengok dari atas bukit....


inilah tempat makan belah atas....bukit diteres tempat utk pelanggan duduk..


sambung gambar persembahan.....sebenarnya byk persembahan tarian pada mlm itu, mama kongsi hanya yg menarik sahaja...


tarian kuda....habis kuda kena tarik ke bawah...gelak anak2 tengok org jadi kuda kena tarik gini....

tarian gendang...


ni persembahan tarian traditional yg cukup terkenal...


suka lihat persembahan tarian ni....


penari turun ke bawah.....ambil gambar dg abg Syakim...


dah habis kat depan.....penari ke bhg belakang pula...


sambung persembahan atas pentas...


selepas itu ada pertunjukkan ular...


3 ekor ular dibelit pada pekerja di situ.....berani betul..ular tupun can tak gerak.....jinak...
lepas tarian ular ni ada persembahan lain lagi.abg2 yg besar nak tengok tp yg adik2 dah tak larat...mengantuk....kena balik. sebelum tu tengok lain2 gambar yg sempat diambil...


berdekatan pentas persembahan ada Coffee shop tent...bukit2 diteres jadikan cafe dg khemah...sesetengahnya open saja...


mcm2 kedai ada sekitar sini....


byk kedai pakaian


kedai rempah..


kedai rantai perhiasan


mcm2 brg dijual..


brg2 souvenir


byk kedai kat sini....mmg tak habis nak pusing...


kedai lampu....


lagi kedai....kedai byk tp tak ramai pengunjung ..

Naama Bay di waktu Malam

tengok suasana malam di Naama Bay pula...


ada juga persembahan tarian traditional skirt kembang disini...


antara restoren yg terdapat di sini...

Hari ke 3

sarapan pagi di hotel.....


tokmiyah, pancake dan buah


lepas sarapan anak2 nak mandi kolam....


baju swimming mrk tak tahu letak mana.....pakailah baju bola...

Syakirah dan abg Syazrin


ramai-ramai....

lepas mandi kolam main di pantai pula


main pasir....main puas2 sebelum balik....

Syakirah dpt main pasir...leka betul....


lepas main pantai,check out dan bertolak balik. tamat kisah Trip To Sharm El Sheikh.....nanti jumpa Syakirah ke tempat yg lain pula.....bye...bye...

9 comments:

  1. Salam mama.....enjoy sgt tgk pic2 tue...rase mcm ada kat sana jugak...heehhehe,berjalan ke tempat org mcm2 pengalaman dapat...makanan pun lain drp tempat kita..so bila blk Malaysia nnti boleh la try bg org kg rase..:))

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikaum mamasya..
    hari ni akak paling awai dtg singgah sini,macam2 aktiviti lah mamasya kt negera orang ni kan bestt snagat,tak tahan tengok makanan diaorang tu,nasi + bihun pun ada jugak ke?? kalau akak kasi nama "nahun" je heheee sedap tak mamasya nahun tu??

    ReplyDelete
  3. Selamat pagi Mamasya,
    banyak juga starter yang dihidangkan tu, boleh kenyang sebelum sampai order tu Mamasya.
    Tertarik melihat tarian tardisiona, dengan pakaian mereka tu. Nampk unik semua persembahannya, tapi seram jugalah tengok 3 ekor ular yang membelit tuuu....

    ReplyDelete
  4. meriah n happening nye tmpt ni mamasya.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum Mamasya,
    seronoknya tngk gambar2 ni, pengalaman yg tak boleh dilupakan bila berada diperantauan...tq berkongsi pemgalaman, yatie tumpang gembira juga..

    ReplyDelete
  6. aslmkum mamasya.. puasnya dpt bjln camni.. mmg btuah bdn kan.. lebih2 lgi tgok anak2yg gembira tu.. hilang rasa penat..

    ReplyDelete
  7. As salam Mamasya. Best nyer, asyik berjalan jer...

    ReplyDelete
  8. salam akk cyggg..syakirah seronok main pasir..bukan main lagi..he hee..bazar2 kt situ best2 kan..klu zila entah berapa jam nk kena belek satu2 tue..he hehee thnks share pgalaman akk..seronok sgt dpt konsi pgalaman bersama:)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..... huwaaaaa seronoknya kak...... tq share pengalaman kat sana.... kalau ada rezeki nak juga kesana (hahahahah ntah bila)....kim salam kat anak-anak yang chomel2 tu yer....

    ReplyDelete

Klik Nuffnang2